September till december

Gott nytt år!
 
Vad har hänt sedan september? Jo vi hade merkurius retrograd och jag mådde fruktansvärt denna gång.  För att göra astrologin lätt så jobbar merkurius med våra tankar och kommunikation.  När merkurius är i retrograd så funkar det inte alltid så bra att tänka och kominicera.  
 
I skrivande stund så är det också retrograd men merkurius är inte lika jobbig denna gång, mot mig.  På ett år så jobbar merkurius på olika livsområden och vart merkurius jobbar just nu beror på hur horoskopet ser ut i övrigt.  
 
Tillbaka till september. Morfar flyttade till lägenhet och vi började ha söndagstraditionen där istället. Jag fick morfars gamla soffa och katt valde morfars hörn som sin plats. 
 
  Ida fyllde år och vi hade kalas. Både för levande och avlidna. 
 
 
 
Jag hämtade ett paket som enligt appen skulle väga 1100 kg. På bilden nedan så ser ni att jag är lika stark som pippi. Paketet innehöll två adventskalender med kristaller.   Eftersom jag var depp så använde jag den ena för att räkna ner till min födelsedag.   
 
Givetvis fikade jag och morfar också.  Jag och morfar rekommenderar pumpa latte på espresso house men vi rekommenderar ingen att dricka biltema milkshake.
 
 
Jag och  morfar fikade lite till,  Lucia sov en natt hos mig (min icke världsvana katt tog det bra). Jag och morfar började gå långpromenad på söndagar.
 
Jag klippte mig och här ser vi före och efter bild. 
 
 
Jag fyllde 30 år! Höll jag på att skriva.  Enligt min tårta så fyllde jag 34.
 
Förutom tårta så åt jag indiskmat och var på spa. Det var faktiskt.
 
 
Sedan blev det oktober.  Nu innan jag tittat på bilderna så har jag ingen aning om vad jag gjorde i oktober. Förutom att jag började månaden med misstänkt  corona (morfar smittade mig).
 
Jag fotade en glada (hök). Fördelen med att morfar smittade mig var att vi kunde vara sjuka och eländiga ihop när febern släppt.  Jag rekommenderar inte äpple å kanel choklad. 
 
11 oktober så hade min mamma varit död i 6 månader.  Det firades med att morfars syster oväntat blev änka. Så jävla onödigt. 
 
 
Jag klappade katt,  tomas slängde ut sin soffa så jag och hundarna fick trängas i en fåtölj,  söndags promenaderna fortsatte, Tomas jagade hund under bord och jag träffade barn 
 
 
Jag avslutade oktober med att fika,  köpa ut vin åt min 31 åriga syster. Sedan blev jag typ granne med denna syster. Det firade vi med att skriva meddelanden på löv och lägga i minneslunden. 
 
Jag var även jätte imponerad över att Jenny bakat äpplepaj. Helt i onödan.  Hon hade fått den. 
 
 
Sedan blev det november och enda månaden jag inte inledde som sjuk, typ.
 
Under alla helgon veckan så var jag på kyrkogården tre gånger. Först med Jenny,  sedan tände jag,  morfar och Tomas ljus,  för att sedan avsluta med en alla helgon gudstjänst. 
 
Morfar drog till spanien och jag gjorde det mest otippade i mitt liv,  NÅGONSIN! Jag lyssnade upp harry potter böckerna!! Det följdes upp genom att se filmerna. 
 
 
Jag gjorde små tomteluvor, jag fick äntligen smaka på Jennys pannkakor (hon blev mycket väl godkänd),  vinterns först snö och snöängel. 
 
 
Livet fortsatte. 
 
Jag och Tim började spela tv-spel. 
 
 
27 november. 
 
Jenny bjöd mig på pannkakorna som blev korade till det godaste jag ätit 2022. Det var helt klart värda 3 veckor lång förkylning. 
 
Dagen innan jag blev sjuk så var jag snygg.  Jag blev bjuden att titta på Tims julgran. Sedan var jag barnvakt en kväll.  Med tanke på att både jag och barnen var sjuka så gick det lugnt till. 
 
Höll på att glömma! Kråkor började hålla koll på mig.  De var inte det minsta diskreta och betedde sig skumt
 
 
Jag fotade mars (intill månen) och färgade håret.  Det sistnämnda gick sådär men framifrån så är det fint. 
 
 
Jag blev långsamt frisk. Jag fikade på biltema en gång men det har jag inte bild på. 
 
Jag åt vinterns första semla och handlade julöl som Tomas fick i julklapp   samt glögg med kolsyra som ska drickas kall. 
 
 
Jag och Jenny åt fin middag och bestämde oss för att äta vanlig mat på julafton. 
 
När morfar sålde huset så plockade jag på mig mormors recept.  Det kändes otroligt sorgligt att göra julgodis utan mormor och någon annanstans än i hennes hus. 
 
 
 
Nu är vi framme till den 23e december men resten av 2022 tar vi i nästa inlägg. 

Kommentera här: