Trappvett och okattjakt

Ska vi ta dagens rapport om djuren också? Jag börjar med hunden. 
 
Jag har gett Klara kritik pågrund av  att hon springer om mig i trappan hos mina föräldrar. Det känns livsfarligt att gå ner ifrån en trappa när en hund kommer rusande i fullfart. 
 
Men idag så höll hon sig bakom mig.  Jag kände vid typ varje trappsteg hur hon lätt nudda mig.  Varje trappsteg är försten två trappsteg, sedan vände jag mig om för att se vad hon höll på med och då tog vi ett gemensamt beslut om att hon skulle gå före mig.  Men vid gång 3 och 4 så blev hon bättre på att vänta in mig. 
 
Fortsättningen följer! Eller inte,  kommer troligen aldrig att nämna det igen.  Jag hade dock föredragit att hon gick före mig ifrån start.
 
 
När jag kommer hem så vill jag att båda katterna välkomnar mig hem,  vilket de i stort sett alltid gör och troligen även idag. 
 
Men idag så blev jag osäker på om jag sett storasyster katt, jag övervägde att titta till henne för att se om hon mådde bra men jag kom på att jag faktiskt hade sett henne. 
 
Tur var väl det. Två minuter senare så kom hon fram ifrån fönstret. Om jag hade letat efter henne så hade jag dels gått åt fel håll och jag hade letat efter en katt som var mindre än en meter ifrån mig. 
 
Pepsikatten har sedan förra inlägget sovit överallt.  Just nu är hon på hundenskudde och hunden är på täcket, framför mig (se bilden ovan).
 

Kommentera här: