Göteborg 2023

Med Katy Perry i lurarna så kan vi gå igenom min Göteborgs helg.
 
Femte Maj så åkte jag och mina systrar till Göteborg och hunden åkte till morfar. 
 
När mamma hade jobbat x antal år på sitt jobb så fick hon ett presentkort på resor,  men det kunde hon inte använda själv så vi döttrar fick det.  Efter många om och ännu mer men så blev det två övernattningar på Gothia towers.
 
 
Den yngsta systern fick köra.  Efter ett stop på Ica och sedan McDonalds så var vi framme. Hotellet var stort och man kan definitivt gå vilse där. 
 
 
Vi hann egentligen bara göra oss i ordning för att sedan gå till pinchos.  Jenny stal min tröja! Jag blev förundrad över hur snygga systrar jag har.  Jag kände min jätte snygg men sedan såg jag dem. Vi har bra gener 
 
Väl på pinchos så beställde jag två drinkar.  Den lila var sådär men den med passionsfrukt och fläder var jätte god.  Även maten var toppen.  Även om jag vet att pinchos är gott så blev jag ändå förvånad. Jag vill äta där varje dag!
 
Chokladboll drinken var en besvikelse.  Jag hade dessutom missat att den var kall. 
 
 
Väl tillbaka till hotellet så gick vi till heaven 23 och jag blev inte imponerad!
 
Vi var fantasilösa och beställde varsina rosa pantern. De var inte goda och tok för starka.  Dessutom svindyra, så på något sätt var det väl rätt att de var starka. 
 
Men utsikten var fin.  Sedan tvingade Jenny oss att åka glashissen. Jag tog en bild på oss tre,  sedan vände jag mig om och blev yr! Så när hissen stannade på våning 13 så klev jag ut medan mina systrar fortsatte uppåt. Med tanke på att jag att jag knappt visste vilket torn jag befann mig i så var det ett mirakel att jag smidigt hittade tillbaka igen. 
 
 
Sedan vaknade vi upp till en ny dag och hotellfrukost. Efter lite fix så åkte vi spårvagn till nordstan.  Där övergav jag mina systrar rätt snabbt. 
 
Det är skitsvårt att hitta inne på nordstan.  När jag nästan gett upp hoppet så hittade jag normal butiken som jag sökte. Efter att ha köpt glittrig ögonskugga så gick jag ut och drack kaffe. 
 
Där blev jag även vän med en duva.
 
 
  Göteborg är som bäst om man följer sitt hjärta och går dit fötterna tar en och det var tydligen till en kristallbutik som heter sök och finn. Jag kan rekomendera den!
 
Man hittar alltid någon kristall man behöver trots att man tror att man inte behöver någon.  Dessutom så var det årsdagen för mammas begravning så givetvis så behövde jag en ängel. 
 
Efter det så ville jag till trädgårdsföreningen men hamnade på en bro jag aldrig varit på tidigare.  Jag satte mig på en bänk och hörde någon sjunga en bit bort.  Det var tydligen Tusse, så nu kan jag säga att jag hört honom live.  Det var barnens dag i Göteborg så staden var full av akviteter. 
 
Jag kom till trädgårdsföreningen och satte mig på första bänk och njöt av livet när min ena syster började sakna mig.  Hon påstod att de började bli klara och de tänkte fika.  Men ingen av oss orkade gå till den andra så vi fikade på varsitt håll.  Jag som varit sugen på en våffla i flera år passade på att äta en våffla,  jag har aldrig med mig våffelsuget sällskap i Göteborg. 
 
 
Det var fint väder så jag gick hela långa vägen till hotellet,  men när det var typ 500 meter kvar så hade jag nästan ångrat mig,  men ingen av mina systrar svarade när jag bad de komma och hämta mig. 
 
Väl på hotellrummet så var det tomt!  Medans jag låg trött och utslagen i sängen så kom jag på att jag kunde ligga trött och utslagen i badkaret istället.  Det var jätte skönt. 
 
En timme efter mig så kom systrarna tillbaka.  Den som inte hade påatått att de var klara hade provat bhar i en timme (!). Så jag tror helt klart att jag var den systern som hade det bäst.   Sedan var det dags att göra sig i ordning inför middagen. Jag testade ögonskuggan jag köpt tidigare den dagen,  det var så fin!
 
 
Stures Brasseri stod för middagen och vi hade det väldigt trevligt. De vuxna systrarna drack vin och tjugoåringen drack cider.  
 
Med tanke på kvällen innan och trötthet den dagen så hade jag inte tänk dricka så mycket alkohol den kvällen.  Men min syster som näst är nykterist beställde ett glas vin till så gjorde jag det med.  Maten var väldigt god.  Till min enorma schnitzel så fick jag en klick ansjovissmör, det gillade jag inte!
 
Efter maten så drack de vuxna kaffedrinkar och tjugo åringen en vanlig drink. Där kom även det andra glaset vin in i bilden. Efter en trevlig kväll så besökte jag restaurangens toalett.  Wow! Det kan ha varit den mysigaste toan någonsin. Det kändes som ett litet vardagsrum.  Det finns en fin spegel och en fåtölj.  Under resan så lade jag upp bilder på instastory. Men efter att ha lovordat en toa så kändes det som det var dags att sätta alkohollås på instagram.
 
När vi var tillbaka till hotellet så testade vi den andra baren. Mina unga systrar köpte varsin shop och en drink/cider men jag som var gammal köpte enbart ett glas bubbel. 
 
Sedan var det dags att sova. 
 
 
Sedan var det dags att äta frukost.  Uppenbarligen så hade jag ingen talang för att skära bröd.  Egentligen så hade jag velat ha pannkakor också men efter att ha tagit det på bilden så orkade jag inte gå mer.  Vilket var rimligt, för enligt mobilen så hade jag den morgonen gått 500 meter!
 
Sedan var det dags att säga hejdå till hotellet.  Sedan fick mina systrar avgöra vad vi skulle göra.  Det blev lager 157 i borås.
 
Trött och sliten så köpte jag två tröjor.  För att få rabatt så var jag tvungen att bli medlem.  Jag är så imponerad över att jag lyckades komma ihåg min mailadress, mobilnummer och personnummer! Sedan besökte vi normal och jag köpte ännu mer ögonskugga. 
 
 
 
Sedan var vi hemma!

Kommentera här: