Exani skor

Både i år och förra året så fick jag presentkort i sportaffär för jag vill ha dyrare promenadskor.
 
För X antal år sedan köpte jag ett par lila puma skor. De var sjukt snygga och de var så sköna på fötterna men de kostade dock 800 kr så när jag behövde ersättare så ville jag ha presentkort för inköpet inte skulle bli lika dyrt.
 
 
Så förra året köpte jag dessa:
 
 
Jag vill dissa dem.
 
De är snygga och kändes väl bra på fötterna men de blev slitna väldigt fort. De ska stå emot vatten med i slutet av sommaren så började de läcka in vatten. Det är sprickor i skorna.
 
De kostade 400 kr men då skulle det vara extra billigt pris och att de egentligen är värda 800 kr. Såpass dyra skor ska hålla mycket längre än ett år. Eller iallafall vara mycket bättre skick.
 
Mina puma hade jag längre än 1 år. Jjag minns inte hur länge men i bloggen står de att jag köpte dem hösten 2014. Så jag måste ha haft dem i över 2 år.
 
 

2015

Hur har ditt 2015 varit?
-
  På det personliga planer så har det varit väldigt utvecklande men samtidigt jobbigt eftersom många djur dött.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Upptäckt att jag gillar mozzarella, kommit över nästsprayfobi och fått riktigt massage. Provade att snusa (vitt tjejsnus)
Hade du några nyårslöften under 2015?
- Jo att jag skulle göra 101 smoohits. Men jag gjorde ingen. I början av året kände jag mig fattig, sedan glömde jag. När det var ett halvår kvar så kände jag inte för det.

Vad spenderade du mest pengar på?
Inköp av Klara? Annars var mobilen.

Bästa köpet?
- Klara? Mobilen?

Vad gjorde du på din födelsedag?
-  Detta skrev jag förra året "Min elaka styvfar missunna mig grilladkyckling". Jag jobbade, lunchade med Catharina och fick blommor, Min snälla styvfar grillade kyckling till mig och jag drack vin.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Ja. Mikaela och min kusin födde varsin dotter.

Vilka länder besökte du?
- Danmark.

Vad önskar du att du gjort mindre?
- Väntat och hoppats. Jag skulle ha gjort slut med Andreas så fort jag märke att han förändrades. Men det är lätt att säga med facit i hand.

Blev du kär i år?
- Ja som fan. Typ.

Bästa minnet från 2015?
- Något med Andreas kanske?  Dagarna på sämsholm var också fantastiska.

Vad är din största framgång 2015?
-  Att fortsätta att fungera trots krossat hjärta (djuren och på kärleksfronten). Att börja jobba och planera skolgång för nästa år-

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Svårt. Jag har mått bättre än någonsin samtidigt som det varit tufft och jag har haft mycket ångest i höst (sedan sommaren tog slut).  Jag är starkare än tidigare år iallafall.

Favoritprogram på TV?
- Grey's anatomy brukar jag svara men jag väljer nog downton abbey eller once upon a time... Det får bli Downton men alla tre serierna är skitbra.

Är det något du sakna från 2015?
- Att vara kär? och att jobba i djuraffären.

Vilket datum från 2015 kommer du aldrig glömma?
-  3 mars? 5 oktober? 10 november? Datum när mina djur somnade in. Visst det finns viktiga datum med Andres också men de har jag säkert glömt om 10 år. Men djurens datum lär jag säkert minnas för alltid.

Vad ser du mest fram emot med år 2015?
- plugga och bli kär? Gå hundkurser med valparna.

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
-
Om pluggandet känns tufft. Kämpa! Du fixar det. Umgås massor med människor du tycker om. Har du ångest.. Gå inte in i känslan! Använd massor med läppstift.

Ida och Lucia

Idag bad Ida mig att fotofrafera henne och Lucia i snön. Jag var inte svår övertalad. Det var sjukt länge sedan jag fotade porträtt tror jag.