Hundarna och subbakakor

Vi spolar tillbaka en dag. Fredag eftermiddagen spenderade jag med Ida. När hon kom hem ifrån skolan så lekte Lucia med Idas strumpor.
 


Sedan gick jag till Mormor och Morfar och skrev ut lite papper. Jag tog med mig hundarna. En stund senare kom Ida också dit.
 
När vi skulle gå "hem" (till Ida). Så frågade Ida om hon fick prova att sätta Lucia i hennes cykelkorg. Jag svarade givetvis ja.
 
 
Lucia var inte alls pepp på iden så jag föreslog att hon skulle prova med Klara istället.
 
 
 
Som ni ser var hon väldigt lätt övertalad. Sedan bakade vi subbakakor (subwaykakor)
 
 

Får och vinlördag

Igår var jag med Ida i stallet. Hon hade klagat häromdagen att hon inte hade någon inspration i ridningen. Jag rekomenderade bommar. Men hon berättade att hon inte visste vilka avstånd det ska vara.Sedan visste hon inte vart måttbandet var någonstans. Måttbandet låg exakt där jag sa att det låg.
 
Jag ville att Ida skulle mäta upp 120 cm. Det var inte så lätt uppgift som man kan tro
 
Ida: Hur vet jag vad som är en meter? Det är nio imellan.
 
Konstigt nog så lyckades hon få till mätningen. 
 
 
Innan projekt mätning så var det projekt får.  Det var några får på ridbanan och betade. En tacka gick långsamt fram till Ida och ville hälsa. Ida blev nervös och sa något om "tänkt om den attackerar mig" innan hon vågade klappa fåret. 
 
Jag svarade Ida att om fåret hade onda avsikter så hade hon nog rusat fram och inte gått försiktigt. Jag tog selfie med fåret sedan. Hon var jätte mysig.
 
 
 
 
Ida red och jag har bilder i kameran som kommer så småning om. Andra bilder som också ligger i kameran är bilder på ett nyfött lamm.  Hon hade ett till lamm som tyvärr var död :(
 
 
Bild på mina kaniners mammor. Den meningen förvirrade min mamma. Den i mitten är inte mamma till mina kaniner men de andra två är det. Fler bilder på släktingarna finns i kameran. Kaninen i mitten var mamma till kaninen jag skulle ha haft istället för Alice. 
 
 
Bilen hem. Ida hälsar att hon inte var sur.
 
 
 
På kvällen var det tillbaka till stallet men istället för djurhållning var det vinkväll med mina vuxna vänner. 
 
 
Jag måste vara en av få som festat med min dagisfröken som jag hade när jag var riktigt liten. Tänk om hon får 24 år sedan hade vetat att hon skulle dricka alkohol med ett av hennes dagisbarn. Det har vi gjort några gånger nu. Min dagisfröken är kompis med min kompis.
 
 
 
 

titel

Ibland undrar man om man är förståndig och smart eller envis och dum .