Spökvandring och trerättersmiddag

Jag gör säker mamma förvånad då och då. Men enbart vid två tillfällen i mitt iallafall vuxna liv så har jag gjort mamma, väldigt väldigt väldigt chockad. Hon får en min som nästna är otäck eftersom jag inte är van vid den.
 
Båda tillfällena har varit i år:
 
1. Jag avslöjade slutet ur en film och berättade att en av karakärerna dör i slutet. Mamma såg helt förstörd ut när jag berättade det. Då har hon även läst boken! Så hon borde ha vetat att hen dör.

2. Igår berättade jag att high chaparrals spökvandring kostar 700 kr...

 
Det är svindyrt att ha systrar..
 
Jag och Jenny har pratat om high chaparrals spökvandring. Men vi blev lite avsugna pågrund av priset. Sedan pratade vi inte om det på ett tag förens Jenny frågade mig igen. Så nu ska vi på svindyr spökvandring bara för att Jenny vill ha en anledning att skippa en fest....
 
700 jävlakronor
 
Jag tycker high chaparral är lite fula... För att få gå på spökvandringen så måste man käka trerätters middag som en del av upplevelsen (deras ord när vi frågade om vi fick gå vandringen utan att äta).  Men jag tror de vill tjäna så mycket pengar som möjligt på oss stackare som vill rädda våran syster ifrån en fest.
 
 
Jag ville ta selfie med klittan och kissen blev avundsjuk. Sedan ska jag och mina systrar på ett äventyr i januari som också är svindyrt. Så mitt bästa ekonomi tips, skaffa inte systrar. Om du gör det ändå. Var osams med dem.
 

Ej sanndrömmare och onda lärare

Igår offentliggjorde min syster Jenny att hon bytt favorit disneyfilm.  HELA hennes liv har hon varit förälskad i Aladdin. Den nya favoriten är numera Pocahontas. Hon har inte bytt läggning utan det är John Smith hon är förälskad i. 
 
Alltså det är otroligt att Aladdin inte är hennes favorit längre. Ska vi istället prata om veckan som hände efter tisdag?
 
 
I ondags skrev jag psykologiprov (i skolan.. ingen annanstans). Jag skrev 15 sidor (!) där jag beskrev olika nyckelord i ämmnet grupp och samhälle (typ vad grypptryck gör med oss och normer).  Gemenskapen gör oss människor smått dumma i huvudet.  Dock  var mina 15 sidor på papper som det var ganska långt mellanrum mellan raderna. 
 
I provet så ska man gärna ha exempel och jag tycker det känns mer äkta och mer begripligt att ta exempel ifrån mitt liv. Min lärare vet alltså en sak om mig som väldigt få vet. 
 
Natten till torsdagen drömde jag att jag inte blev godkänd på provet. Min  elaka lärare sa att det var det dåligaste resultatet han någonsin sett (!!!). Sjukt elakt. Med tanke på hur mycket jag skrev så kändes det som godkänd är det minste jag kunde bli hur fel ute jag än var på provet. Det sista jag skrev så hade jag skrivit rätt långa exempel för att sedan när jag skrivit klart börjat fundera, svarade jag verkligen på frågan?
 
Torsdag morgon så hade jag fått ett mail ifrån läraren där det stod att jag nästen fick A på provet, jag fick ett väldigt starkt B.
 
 
Torsdagen bestod av plugg. Psykologi på fm och på kvällen var det svenska plugg. Dels antikens litteratur och jag skulle göra en powerpoint om Carolina Gynning. Men antikplugget drog ut på tiden med tanke på att odjuret Klara ville leka medan jag pluggade.
 
Under pluggandet så insåg jag att jag  uppfattat slutet på Iliaden fel! Jag trodde den äkta Akilles dog och hans pappa ville ha kroppen (hur det äkta kunde då direkt efter den falska förstod jag inte). Men då upptäckte jag att det var motståndaren Hectors pappa som ville ha sin döda sons kropp. Iliaden blev genast mer begriplig.
 
Men sedan blev det sent så jag orkade inte göra powerpointen.  Men jag kunde inte med att dyka upp på fredagens lektion utan den så jag bestämde mig för att gå upp en halvtimme tidigare och göra klart den. Jag hade redan, tack och lov antecknat vad jag ville ha för innehåll med. Men väl i sängen kunde jag inte sova för jag var nervös inför den muntliga presentationen så jag steg upp och gjorde färdigt powerpointen som bara tog en halvtimme att göra...
 
Strax före klockan 2 på natten fick läraren mailet. Jag tycker det är pinsamt att maila läraren mitt i natten.. Nattuggleri håller jag gärna för mig själv.
 
 
 
Nu är det fredag. Jag började med svenskaprovet och min lärare är ond. Det räckte inte med att kunna de grekiska dramaförfattarna utan vi var tvunga att skriva deras namn och veta vad det heter. Med kunna menar jag att man känner igen namnet när man ser det.  Men som tur var så var jag förutseende och sista sekunden läste igenom namnet jag var tvungen att kunna även om jag inte trodde min lärare skulle vara så ond. Jag trodde det räckte med att veta vem personen var när man såg hans namn.
 
Sedan upptäckte jag att min historialärare ljuger för mig. Han har sagt att han bara är i skolan månadag och tisdag. Men jag såg honom i skolan! genom ett fönster såg jag att han stod i ett klassrum och undervisade.
 
Efter provet satt jag i en soffa i skolan och var trött med tanke på att jag knappt sovit inatt. Jag var även hungrig men orkade inte jaga efter mat. Till min räddning så var det en invandrarkvinna som frågade om jag ville smaka på hennes hembakta bröd. Super snälllt. Hon kanske var synsk.
 
 
 
Sedan var det svenska lektionen. Vi diskuterade flugornas herre (en sjukfilm som våran lärare tvingat oss se). Sedan var det dags att redovisa den muntliga presentationen. Ibörjan var jag lite för nervös men jag började slappna av mot slutet. Jag är inte nöjd men det var nog ändå helt okej.
 
 
Efteråt så satt jag en timme och väntade på bussen. Tillslut var jag så trött så jag inte orkade tänka. Efter en stund inser jag att jag sitter och tänkter siffor samtidigt som bildar en melodi i huvudet. Efter en halvtimme så inser jag att det är lilla katt jag tänker på. Lagom avancerad sysselsättning. Min hjärna orkade inte mer än så.
 
Senare på kvällen var det spökvandring i skara och det var på vägen hem Jenny släppte bomben jag började inlägget med.
 
 
 

Min dag, baklänges

Ibland blir jag så imponerad över hur väluppfostrad min hund är. Efter dagens hundträning så stannade jag till vid maxi för att köpa mat. Det är helt omöjligt att handla mat när man inte är sugen på något och måste ha något som går fort att tillaga. Då var jag även hungrig. Det slutade med färdig grillad kyckling och färdigkryddad potatis.
 
Mycket gott. Som ni ser så är den helt enligt tallriksmodellen (jag gjorde vanliga pommes också ifall jag inte skulle gilla kryddningen på potatisen)
 
 
Jag åt samtidigt som jag kollade på tv. När jag tittade ner så äter Klara på min tallrik (!). Två gånger gjorde hundskrället det. Att hon kan med. Jag kan förstå (även om det inte är okej) om hon tjuvade ifall jag lämnade rummet men att smygande smaka på min mat medan jag äter... Jag trodde hon hade mer vett än så.
 
 
Hundkursen gick superbra idag. Klara var jätte duktig. Jag är sååå glad över att jag valde rallylydnad. Det är så häftigt när det stämmer. Rallylydnad är alltså lydnad där det är olika skyltar uppsatta på en bana. Mellan varje skylt är det 3-5 meter. På varje skylt så ska man göra något. 
 
Problemen vi har är att ha hunden upppmärksam på mig, ibland är det roligare att titta på annat. Sedan måste jag lära mig att komma ihåg vad det står på skylten i tiden. Jag vet alltså vad skylten betyder men ibland kommer skylten lite fort och jag hinner inte läsa i tid. Så minne och samspel och det kan bli hur bra som helst. Giviet vis behöver vi finslipa sakerna som står på skyltarna också. Vissa saker kan vi inte alls. Springa kan vi inte för vi får inget bra tempo (det är ett av momenten). Att hon ska sitta framför mig och sedan gå bakom mig tillbaka har gått okej men idag gick det inte alls.
 
 
Det senaste vi har lärt oss är att hon ska sitta medan jag går runt henne. Det börjar fungera men vi måste träna vidare. Nästa steg är att hon ska ligga medan jag går runt, det fungerar inte än. Ett av momenten är även att hon ska lägga sig ner utan att sitta först. Förra veckan påstod jag att det kan inte klara alls. Men när jag sedan provade hemma i köket.. Det gick utan problem. Men idag kunde hon dock inte ligga för det hade regnat och var blött i gräset. Hon vägrade helt enkelt att lägga sig. Hon vill gärna göra som jag säger så hon låtsas ligga. Dvs sitter men lägger tyngden lite mer fram än vanligt. En gång var hon nära att lägga sig ner, då hade hon glömt av det blöta gräset men så fort hon kände att det var blött så reste hon sig.
 
 
Idag har jag varit i skolan. Vi har pratat om 1800talet och jag har ännu en gång lärt mig att människor är dumma i huvudet. 1800talets människor var rena rasister mot de stackars afrikaner. Min historia lärare har förstört djungelboken för mig! Författaren till den boken hade riktigt korkade åsikter även om man inte tror det när man ser disneys djungelbok.Sedan pratade vi om Napolion, han är nästan lika facinerande som Gustav III. Sedan gav min lärare oss elever tipset att om vi någon gång blir diktator så ska vi INTE försöka kriga mot ryssland. Det kan bli vårat fall eftersom ryssland helt enkelt är för stort. 
 
Vet ni hur mörkt det är klockan 7 på morgonen? Igår när jag vaknade klockan 7 så var det så mörkt i mitt sovrum att jag trodde klockan var 4, jag fick en chock när jag kollade mobilen. Så idag när jag skulle gå till bussen så kände jag mig tvungen att ha reflexer för att jag var rädd för att bussen inte skulle se mig och åkta till skolan utan mig.
 
Inatt hände det något riktigt irreterande. Jag vaknade av mig själv tjugominuter innan väckarklockan ringde! dvs 06:10. Jag var för pigg för att somna om samtidigt som jag inte kände för att missa de tjugo minutrarna av sömn. På morgonen har jag några "delmål" när det gäller att passa tider. Klockan 7 ska jag lämna min lägenhet och klockan 07:15 ska jag lämna mammas hus och gå till bussen. Så trots att jag vaknade tjugomintuter för tidigt så var jag två min sen när jag lämnade mammas hus. Dock är jag tidspessimist så jag kom i tid till bussen. Även om jag inte hade gjort det så går det en annan buss fem minuter senare än "min" buss samt att "min" buss vissligen alltid brukar komma den tiden då den andra bussen ska komma.