Shettis SM

Förra helgen så var jag iväg på shetlands sms. Så många shettisar jag såg den dagen, så många har jag inte sett totalt i hela mitt liv.
 
Tre ponnyer ifrån stallet var med på utställningen och Amanda kördes och tömkördes också.
 
 
 


 
 
Alla ponnyerna fick bra resultat på utställningen så som ni ser så fick med oss många priser hem. Med vi så menar jag catharina.. Jag posade bara med priserna. 
 
Amanda och Catharina vann tömkörning dressyren och kom fyra i dressyrkörningen. Så jag känner en svenskmästare i tömkörning på shetlandsponny. Fler bilder kommer i framtiden. 

officiella löplistan

 
Den kvinnliga kroppen är intressant eller iallafall min. I går när jag väntade på bussen hem i från skolan så kände jag i magen att mensen var på väg. Mycket riktigt så kom den några timmar senare det tar en stund att starta motorn typ. Det känns verkligen som det är en motor i min livmoder. Det skulle förklara mensvärk (som jag dock inte hade denna månaden). 
 
Dagen efter idag så känns det inte alls i magen att jag har mens. Nog pratat om min mens för denna månaden. Nu ska vi prata om Klaras mens och löp.  
 
Första gången hon löpte så löpte hon någon månad efter Lucia men alla andra av Klaras löp har varit långt efter Lucia och det känns som det är en evighet mellan Klaras löp. Eftersom jag har alla klaras löpdatum uppskrivna så bestämde jag mig idag för att kolla upp hur långt det är mellan löpen och se om jag såg några mönster.
 
Här är Klaras löplista. Alla daturm behöver inte vara exakta men det här är på ett ungefär:
28/9 (2015)
12/4 (2016)
14/11  (2016)
27/6 (2017)
 
Att hitta ett mönster var lätt. Varje löp är ca  var 7:e månad. Jag trodde det var längre tid mellan hennes löp. Så jag tippar på att Klara kommer löpa nästa gång i mitten av januari. Vore extremt lyxigt för henne att bara ha löpt en gång på ett år!. Klara har bra löpcykel för hennes löp krockar inte med hundkurserna.
 
 
 
Lucia löper typ nu eller kommer löpa snart. Det är synd att jag inte har koll på hennes löp.Hade varit intressant att jämnföra med Klara..
 
 

Fästingen kanske inte gillade kvinnor?

I veckan så har jag fått mina bröst ratade! Men mer om det om en stund.
 
 
Veckan har erbjudit lite plugg. Hittade denna hemska text i min samhällskunkapsbok. Tydligen så får man inte ha på sig pyjamas i skolan (!). Så sjukt elakt.
 
 
 
Sedan drog jag och Marcus på svampjakt. Svampen var väldigt svårfångad men vi hittade en vacker utsikt där vi fikade.
 
 
 
Direkt när vi kom hem till honom så duschade vi av alla ev kryp som kröp på oss. Sedan tog jag på mig rena kläder  och gick utan bh. Det var nog förståndigt. För dagen efter när jag skulle ta på mig bh så låg det en fästing där (!). 
 
Den måste ha varit vid mina bröst i allafall i minst tjugominuter. Såå äckligt. Efteråt så kliade det över hela kroppen men jag har känt igenom hela mig och har hittils inte hittat någon fästing på mig. Men det får mig att fundera. Vad är det för fel på mig? Jag har aldrig haft någon fästing som suttit fast på mig. Fästingen i bhn hade världens chans att få äta av mig men den gjorde inte det. Varför? Vad är det för fel på mitt blod? Eller är det mina bröst det var fel på?
 
Känner mig hatad!
 
 
I veckan har det även varit skolstart för Klara. Att gå på rallylydnad utan att ha träffats på över 24 h visade sig vara lönsamt. 
 
Jag hade väldens finaste och följsamaste hund. Hon var super duktig. Men jag tyckte hon var lite slö men det bidrog till att vi helt plötsligt kunde saker som vi inte kan i vanliga fall. Som att ligga stilla medan jag går runt henne. 
 
Det såg ut som vi hårdtränat hela sommaren. Men så är det inte riktigt...  Antar dock att vi inte kommer vara lika duktiga nästa vecka.
 
 
Sedan var det onsdag och dags för nästa skoldag. Att gå upp halv sju gick ovanligt bra. Först matte på morgonen. Jag trodde jag var bra på matte ända fram tills lektionen började men två timmar senare så kände jag mig duktig.
 
Sedan frukost hos Marcus i 2,5 h för att sedan ha samhällskunskap för att sedan få åka hem.