Hellre problem med sängen än problem i sängen

Jag har haft lite problem med min säng ett tag. Förutom att jag inte begripit hur både en kille och Klara skulle få plats i min 120 säng så gick min säng sönder när jag kom hem ifrån Danmark.
 
Så i flera månader så har jag sovit på madrassen direkt på golvet. Inte så jätte roligt men katten har dock tyckt att det har varit roligt när sängstommen stått som en klätterställning i rummet. Bilder finns säker i bloggen någonstans. 
 
 
Men nu går det framåt!
 
I fredags så hade jag en 120 cm madrass och en hel och icke trasig sängstomme till en dubbelsäng. Idag har även madrasserna till dubbelsängen blivit köpta. Jag har inte behövt anstränga mig ett skit. För flera månader sedan så nämnde jag för mamma att jag önskade mig en säng i tidig 30 års present (för att inte få några andra födelsedagspresenter kommande år). Hon tyckte det lät som en bra ide och jag pekade ut sängen jag ville ha. Sedan insåg hon väl att det blev lite  väl mycket pengar på en gång så jag trodde inte det skulle bli något med det och jag har inte varit drivande.
 
Men helt oväntat så berättade mamma för mig i ondags (eller något) att hon och hennes man funderade på att åka till Ikea på fredag och köpa min säng (!). Tydligen var det rea på den sängen jag ville ha. Sedan hade Jysk rea på madrasser.
 
Ikea och Jysk älskar mig tydligen. Sängen har inte flyttat in i lägenheten än men idag har min styvfar skruvat ihop saker till sängen och jag är sjukt tacksam över att jag inte behövde göra det själv. Såg extremt jobbigt och tråkigt ut. Jag blev matt bara av att titta på det i en sekund. 
 
 
Hur min säng ser ut? Googla Brimnes. Den är vit. Jag ville ha en säng med lådor. 

När man blir biten i foten

Mamma hittade katten sigge rejält halt på bakbenet i veckan. Hon ringde vetrinären och fick en tid dagen efter. Sedan stängde hon in honom i datorrummet med mat och vatten.
 
 
 
Men sedan släppte hon ut honom. 
 
Tomas: Har du släppt ut sigge?
Jag: Nej, det gjorde mamma. Han är uppe nu.
Tomas: Nej han ligger ju där (syftar på under bordet)
Jag: Nej han är uppe. 
  
Det är tydligen inte lätt att se skillnad på en katt och ett godedjur. Sigge stackarn hade blivit biten i foten av en annan katt. Ordentligt biten.Stackarn.
 
 
 
Vetrinärräkningen är väldigt intressant att titta på. Jag kan tycka att en sådan här sammanställning känns snål. Att göra en lista på allt man ska betala. Jag föredrar min riktiga vetrinär som som tar betalt i tre punkter. Basavgift, behandling och medicin.
 
Ska vi jämnföra med Alice räkning?
 
 
Förutom att jag fick betala inställelseavgift.. hennes grundåtgärdskostnad var ju nästan dubbelt så dyr (!). Men om vi ska fortsätta prata om Sigge så har han förutom ont i munnen även en tand som behöver dras ut samt att han behöver undersöka om han har forl.
 
Djursköterskan pratade om kliniken i falköping eller så kunde vi ta "min vetrinär" i Skultorp. Jag tyckte det lät märkligt att djursköterskan åker med sina djur till skultorp när hon jobbade på ett annat ställe. Men sedan kom jag på att "Min vetrinär" är ju namnet på kliniken i skultorp. 

Att byta ålder

Min lilla syster fyller femton år idag så jag är inte längre dubbelt så gammal som henne. Hur gick det till?
 
 
 
Bilden är tagen när hon fortfarande hade en rimlig ålder.  Hon är numera ganska svår fotad. Jag får ta bilder på henne om har händerna i vägen för ansiktet.
 
Om 1 år och 19 så fyller jag 30 år och jag funderar på att slå till stort och fira mig själv hela september. Tänk typ som adventkalender till julafton. Det behöver inte vara stora saker som sker varje dag utan det räcker med något litet. Men jag har som tur är ca ett år på mig att klura.