Glossybox - Augusti

Här kommer ett blogginlägg som jag tänkt skriva för flera veckor sedan.

Bilden är tagen den 10e Augusti och jag älskar att bildmappen den låg i heter "skrivbord skrället del ett" men utan mellanslag. Men det var inte det inlägget skulle handla om utan följande.
 
 
 
Vitaminspray ifrån A to K. 
Denna var skitspännande att testa. Det är vitaminer man sprayar. Så skönt att slippa svälja piller. MEN den var rätt dyr. 140 kr per månad och jag vill nog inte betala så mycket för vitaminer. 
 
Ansiktsskrubb ifrån Murad.
Testat två gånger tror jag. Kändes trevlig och ansiktet blev mjukt och rent.
 
Nagelgrej ifrån nail medic
Ej testat än. ska tydligen hjälpa naglarna med det mesta.

Bronzerstick ifrån Laritzy
Gillar inte krämprodukter till sådant men resultatet blev bra. Kan vara praktiskt att ha med sig om man vill sminka sig lite snabbt på resan och inte orkar släpa med sig sminkborstar till puderprodukter.
 
Ögonbrynsprodukt ifrån Bang.
Gillar den och jag blev snygg. Dock så målar jag bara bryn lite snabbt. Har på mig på bilden.
 
 
 

De fyra rikena

Vill ni fortsätta läsa vad min sjuka hjärna skrivit? Här kommer början på en trilogi jag vill skriva. Inte riktigt min genre.
 

Alexander, kung av norr föddes för tjugofem år sedan på en stor rund ö. På den ön fanns det fyra riken med var sin kung. Rike norr, öst, söder och väst, varje rike hade sitt slott vid havet i mitten på deras andel av ön. Till de två närmsta rikens slott så tog den en dag att rida till häst.  Det var fred i alla riken vilket gjorde den onda trollkaren Zim utråkad.

När Alexander var fem år så fick han följa med sin pappa, dåvarande kung av Norr till det årliga mötet, där alla riken samlades.För första gången i historian så hade alla riken en förstfödd kronprins, alla födda i maj, samma år.. Mitt under mötet steg onda trollkaren Zim in. Hans utseende liknande en stor örn. Han var närmare två meter hög och hade röda ögon.

 • Vad fan gör du här? frågade kung av väst som var värdkung för mötet detta år.

 • Om jag var du så skulle jag fråga lite snällare, svarade Zim ondskefullt. Jag är sjukt uttråkad. Ni har inte haft något krig på 100 år

 • Vi tänker inte kriga, svarade kung syd lungt.

 • Jo det kommer ni, sa Zim med road blick. Om tjugofem år när era söner blir trettio år.

Han flaxade till med vingarna och försvann. Därefter blev riket aldrig någonsin sig själv igen. Ingen levande varlse föddes, varken djur eller människor. Vattnet blev odrickbart i alla riken utom syd. Inga nya växter kunde växa i alla riken utom väst. Alla djur blev sjuka och avled i alla riken utom norr.  Det gick inte att tillverka nya saker förutom i riket öst. Det blev tjugofem tuffa år även om alla riken samarbetade väl för att kunna överleva.

När alla prinsarna hade fyllt 30 år så dog alla kungar av en mystisk död och de nyblivna kungarna visste att nu var något pågång. Alexander hade gift sig fem år tidigare med vackra Selma. Hon hade långt rött hår, timglasformad kropp och gröna ögon. Hon var en av de skickligaste på att skjuta pilbåge. Hon var tuff och visste vad hon ville. Hon var född i riket väst och hade under sin uppväxt stått prinsen av väst nära men hon älskade djur så hon hade lockats mot norra riket. Vilket Alexander var tacksam över. Hon var med när på de nyblivna kungarnas möte. Alla räknade med att Zim skulle närvara och mycket riktigt de hade rätt. De var oroliga för Zim hade tjugofem år tidigare lovat ett krig. Portarna till riket syds slott öppnades och den ondskefulla Zim gick in.

 • Hej mina vänner. Svarade han med ett leende.

 • Stoppa förbannelsen svarade kung öst bittert.

 • Jag lovar, när enbart en av er kungar finns vid liv. Människorna i salen började bli oroliga.

 • Tänker du döda dem frågade Selma irriterat.

 • Inte jag utan ni ska döda varandra svarade Zim och tittade på var och en av kungarna.

 • Aldrig svarade Alexander.

 • Vill ni inte ha slut på förbannelsen?

 • Jo, mumlade kung syd

 
Skriven augusti 2016
 
Jag dör! Min hjärna är helt sjuk. Vill någon skriva min trilogi så får ni höra av er! 
 
I första boken så är det två krig. Hur det går till vet jag inte men vi får följa kung norr som krigar mot en av de andra kungarna som inte är kung väst. För att vinna så låtsas han offra sin fru (selma) som blir vansinnig. Boken slutar med att hon riktar pilbåge mot honom och säger "det ska bli ett sant nöje att döda dig". 
 
I andra boken så får man se Selma i skogen hon lever med typ amasoner. Sedan får man se att kung norr lever och en tillbaka blick. Hon skjöt honom typ i axeln och avslutade meningen "det ska bli ett sant nöje att döda dig, men inte idag". Sedan är kung norr och väst i en magiskgrotta och får göra rätt sjuka uppdrag. Selma som inte träffat sin man på ett tag dyker upp och de tre är i grottan. Det slutar med att hon måste välja vem av dem hon ska döda. Sin man som hon är riktigt sur på eller den andra kungen som hon är nära vän och uppvuxen med. Det verkar som hon ska skjuta sin man men skjuter sedan kung väst. Hon stannar kvar vid hans sida medan han dör medan kung norr slutför uppdraget.
 
I tredje boken vet jag inte riktigt vad som händer men trots att det bara är en kung kvar så måste han ta sig upp för ett berg. Väl uppe så är Zim där och han vägrar bryta förbannelsen förens alexander dödat Selma. Alexander vägrar så det slutar med att Selma hoppar ner ifrån ett stup. Sedan får Alexander trycka på en knapp som avslutar förbannelsen. Då är han helt plötsligt fem år igen och är på kungamötet som om inget hade hänt.  Femåriga Alexander smyger in i Selmas barnkammare (hon är bebis) och där ser han zim. Som tar farväl och tänkte lämna rikena (han spolade tillbaka tiden. Om ingen minns det hemska han gjort så är de inget hot för honom). Alexander växer upp och får kämpa för att få sin Selma denna gången igen. 
 
En konversation ifrån deras bröllop.
 
 • Jag dödade honom, sa hon lågt samtidigt som hon tittade på kungen av väst. Sedan vände hon ansiktet mot sin nyblivna make, kung av norr och han frågade lugnt men förvånat:

 • Minns du?

 • Minnena kom tillbaka så fort jag hade sagt ja. Jag dödade honom. Hon var chockad, tjugo år av minnen hade kommit tillbaka någon timme tidigare. Tjugo år av minnen som var en del av henne men ändå inte.

 • Det var en annan tid då svarade han lugnt.

 • Jo jag vet..

 
 
Så Selma och Alexander är de enda som minns förbannelsen. Hon berättade även att hon inte dog när hon hoppade ner ifrån stupet (som Alexander trott hela hans nya liv). Det slutar med att de berättar sagor för barn så de ska känna till elaka Zim ifall han kommer tillbaka. 
 
BONUS! Efter ni har skrivit färidigt alla tre böckerna och vill skriva en fjärde. Tänk då att Zim kommit till våran tid för att ställa till det. Några tonåringar hittar ovanstående berättelse i böcker på biblioteket och trollar så Alexander och Selma kommer till våran tid för att hjälpa dem att rädda världen ifrån Zim. Vilket inte blir helt lätt då man inte kan döda folk hur som helst här. 
 
Bonus 2! När böckerna sedan blir film så ska Pinks låt Try spelas som intro i filmerna. Iallafall i film två. 

Politik och rallylydnad

Tror jag får ta en paus ifrån mina veckans inlägg. Ju mer jag bloggar på veckorna dessu svårare är det att göra dem och min hjärna är typ tom.
 
 
Idag är det onsdag och jag tycker vi går igenom min vecka så här långt. Men vi kan väl låtsas att veckan började redan på söndag för då testade kattunge översta hyllan på skrivbordet.
 
 
sedan blev det soffmys med hela familjen. Det här har egentligen inte med bilden att göra men Klara har börjat morra på kattungen när hon stör henne när hon sover. Det är typ enda tillsägelsen kattungen förstår. Så när Klara avisar henne så går hon till mig. Känner mig utnyttjat andra hansval.
 
 
Måndag! Det enda jag gjorde (enligt mina mobilbilder) var att bada. Det var 37 grader varmt och fullständigt underbart!
 
 
Tisdag! 
 
Min mobil hotar om att den ska "ljuder om mindre än 1 minut". Ursäkta ljuder? Är det ens ett ord? Ljuder låter sjukt obehagligt. Känns värre än låter.  Sedan började Alexander Skarsgård följa mig på instagram!!!!! Jag vet att det inte är den äkta men det kändes bra ändå.
 
 
 
Sedan var jag i skolan och hade en timme väntat tills bussen skulle gå så läste på ännu en gång om valet. Med svt valkompass för region och komun.
 
På bilden nedan ser vi bland annat varför jag aldrig skulle rösta på KD. Sedan måste jag säga att jag älskar MP i Falköping. Kortfattade svar blir sjukt dramatiskt. Älskar det.
 
 

Sedan var det skolstart för Klara. Rallylydnad. Vi går en kurs med banor planen är att vi ska vara med på KM i höst. Tror iallafall kursledaren. Jag är ytterst tveksam men vi tränar ändå inför det. 
 
Klara var super fin på den självständiga uppvärmingen. Lite ringrostig men ändå fin. När vi skulle gå banan så blev hon lite distraherad men vem blir inte det ibland. Men i stora hela så var hon fin. Jag är mest imponerad över att jag gick åt rätt håll i 360 grader höger.
 
Efter fikat så gick vi banan en gång till. Jag tror jag gjorde min bästa insats någonsin. Jag var sjukt fokuserad på min uppgift och hade stenkoll. 
 
 
Onsdag!
 
Jag tror att västtrafik hatar mig. Jag har tagit samma buss två dagar i rad. Dvs samma busstid. Igår så kom jag 7 min sen pågrund av att bussen var 7 min sen. Men idag så hade jag 1,5 timmes dötid. Då var bussen i tid! Kanske till och med några sekunder för tidig.
 
 
Efter skolan så gick jag och röstade! Första dagen och jag ville få det avklarat så jag slapp tänka på skiten. Mår bara eländigt varje gång jag läser på. Vill mest lägga mig under en sten. 
 
Jag var inte den enda som ville få det gjort. Det var mängder med folk. Tror det tog en halvtimme och rörigt var det. Lite ångest över mitt komunval av alla val. Men jag kände mig genast lättare efter att ha röstat.