Polkagrisar i Gränna

Jag vill börja med att ge två offentliga ursäkter till mina katter.
 
Först till kattungen. Igår så hade jag fotat sakerna ur mina adventkalendrar på morgonen för att sedan lägga alla tre sakerna i en glossybox lucka på bordet.  
 
Det här inlägget skulle egentligen skrivas igår men min dator hade anmärkning mot det och hängde upp sig.  Men nu verkar datorn fungera så jag fortsätter.
 
 
Genast så började kattunge leka med luckan och jag sa till henne. När jag sedan på kvällen skulle ta fram innehållet ifrån luckan så var luckan borta! Så jag anklagade kattungen för att ha lekt bort mina saker! Efter att ha letat under soffan så hittade jag till slut luckan på bordet... Typ en halv meter ifrån där jag trodde den skulle vara på ett ställe som jag troligen lagt dem efter att kattungen hade lekt med den.
 
Så förlåt kattungen. Nästa ursäkt är till stora katten för att jag sa att hon  "nästan var lika tokig som lilla syster" när hon bet och lekte med min hand. Det var tydligen värsta förlolämpningen man ge någon. 
 
MEN det här inlägget skulle inte handla om katterna eller datorstrul utan om mitt och Jennys äventyr till GRÄNNA.  För ett tag sedan så frågade Jenny mig om vi skulle åka på julmarknad i Gränna. Jag svarade Ja och såg till att det blev av.
 
 
Min bild av gränna var att det var en stooor fabrik som låg på en ö (ja jag hade blandat ihop det med visingsö). Men gränna var en liten stad! Super mysig stad. Julmarknaden var rätt liten och så vi hände mest i alla polkagris affärer. Med ALLA så menar jag alla polagris affärer.
 
Jag köpte en vanlig polkagris och fem st med julmsmak. Två skumtomtesmak, två pepparkakssmak och en glöggsmak.
 
Glöggsmaken var så sjukt god. Smakade inte så mycket glögg. Skumtomten var ocskå god. Men pepparkakan rekomenderar jag INGEN att köpa. Extremt kryddig och stark. 
 
Det var ett riktigt mysigt besök och det var intressant att titta genom glasrutan när männisa bakade polkagrisar. Jenny tyckte nog att det var pinsamt när jag stirrade på människan. Jag föreslog att vi skulle fråga peronalen om vi fick mata hen.
 
 
En av  det bästa med att åka till gränna var att åka längst med vättern och det var också välidgt mysigt. Allt med gränna var mysigt.
 
På vägen dit så berättade jag för jenny att jag troligen aldrig varit på den sidan av vättern förut och jag ansåg att det var rätt onödigt att behinna sig på den sidan av sjön och undrade om det fanns någon vettig anlening till det.
 
Det ledde till en diskussion om hur man åker till sthlm. Jenny ansåg att man åkte till sthlm på den sidan av sjön medan jag ansåg att man åkte mellan sjöarna mot örebero. Google maps är människans bästa vän och den berättade att båda hade rätt typ. Åker man ifrån mig så ska man ta min väg. Åker man hemifrån Jenny så ska man ta Jennys väg. Jag bor närmare sthlm fågelvägen men Jenny bor närmare sthlm bilväg. Med närmare menar jag typ 12 min. 
 
En annan rolig gps grej var också att på vägen till gränna så satte både jag och jenny på våra gpser. Jag har google maps och hon har troligen någon appel verision.  Trots vi hade samma adress så skulle jag vara framme 2 min före jenny och hade 400 meter mindre kvar. Måtten vid svängarna verkade överstämma. 
 
Nej jenny kastade inte av mig två min tidigare än vad hon steg av och jag stängde av min gps innan vi var framme.
 
 
 
 

Adventkalendrar: 5 till 8

Nu börjar det bli dags att blogga ikapp
 
Luckor 5
Nu gäller det att komma ihåg vilken produkt som kom ifrån vilket märke.
 
Glossybox bjöd på en hårinpackning ifrån Elgon. Den är säkrt bra men det blev ingen kärlek vid första användning. Vill att inpackningen ska göra så håret känns super mjukt vilket inte behöver innebära att produkten är bra för det kan istället innebära massor med silikoner som döljer istället för att vårdar på insidan. MEN IBLAND känns utsidan bäst!
 
Eleven bjöd på en kräm ifrån Dermalogica.Calm water gel om ni vill googla.  Ska ge fukt till huden. Har testat den en gång kändes trevlig men luktade konstigt.
 
Look fantastic gav mig en ögonbrynspenna ifrån Bbrowbar. Lite för mörk för mig men blir bra när jag blir mörkhårig även om det kommer kännas konstig. Men pennan är bra men i fel färg.
 
5 p - LF
3 p - GB
1p - 11
 
 
Luckor 6 
 
Glossybox gav en parfym ifrån Miller Harris - Rose Silence . Det posetiva är att den har en spray. Luktar helt okej men ingen Sabina doft.
 
Look fantastic gav en ansikts olja Emma hardie. Har inte så mycket att säga om den. Känner mig neutral. 
 
Eleven bjöd på första mascaran (vet att det kommer att komma flera ifrån dem). Clarin - be long.  Köp inte. Det var deprimerande att testa den. Inget hände! Eller ja fransarna blev svarta men noll volym och noll längd. Jag ska testa den om några veckor när den varit öppen ett tag för att se om det blir någon skillnad.
 
5 p - LF
3 p - GB
1p - 11
 
 
Luckor 7 
Spännande produkter denna dag!
 
Look fantastic bjöd på en mascara ifrån Eyeko. Black magic. Jag har bara testat denna en gång och jag gillade den. Inte lika bra som Lancome hypnos som får högsta betyg (A) men denna kan få näst bästa (B). VI får se hur det fortsätter. 
 
Eleven en rengörning ifrån G9 skin. Innehåller syrorna AHA och BHA som tydligen ska vara bra. Rekomenderar er att googla för jag är trött! Har andvänt några gånger och ser fram emot att testa mer.
 
Glossybox gav en ansiktskräm av Youth lab. Jag har varken googlat eller testat den. Jag har flera ansiktskrämer öppnade och är inte tillräckligt nyfiken just nu. Men bra produkt
 
5 p: 11
3 p: LF
1p: GB
 
 
Luckor 8
 
Eleven bjöd på två produkter (de ska tydligen göra det ibland) ifrån beaute pacifique som verkar vara ett svindyrt märke. Två 20 ml. Den ena är en body lotion som kändes helt fantastic. Först geleig för att sedan bli krämig. Synd bara att den är svindyr så 20 ml känns inte snålt.  Sedan fick jag micellar water. Gjorde sitt jobb men kändes inget speciellt. 
 
Glossybox bjöd på en allt i allo kräm ifrån Orayze. Läppar, naglar och hud ska man ha den på. Typ torra partier. Perfekt att ha på läppar när man är för trött för att ta läppbalsam. Snorig konsistens. På tal om konsistenserna.. En av leave in balsamen jag fått tidigare liknande sperma
 
Look fantastic gav mig duschkräm ifrån Molton brown. Jasmin och sun rose. Jag glömde att ta med den till duschen så jag har inte testat den än men det märket brukar ha trevliga duschkrämer.
 
5 p: 11
3 p: LF
1p: GB
 
 
 
Totalt: 
LF: 32 poäng
GB: 20 poäng
11: 19  poäng.
 
Eleven börjar komma ikapp!  Även om Look fantastic leder stort.  Men eftersom det är efter midnatt så har jag tjuvtittat på morgondagens luckor och då kommer LF få en poängaren. 

Adventkalendrar: 3 och 4

I natt har jag vaknat 190 gånger av att kattungen vill kela. Det hade väl varit okej om det inte vore för att hon kliver och lägger sig på hunden som enligt henne låg i vägen.
 
Men nu de två senaste dagarnas adventkalendrar.
 
 
 
 
Igår fick jag ifrån glossybox peel och mask ifrån noxidoxi. Ett roligt ord att säga men det var typ det enda roliga.  Den skulle sitta på i 8-10 min men ifrån start så kliade det och efter en stund så började det kännas varmt så jag tvättade bort det och jag var illröd i hela ansiktet. Så nej denna var inget för mig.
 
 Eleven hade att bjuda på en bronzer ( all over face warmth)  ifrån baremineral. Jag använder sällan bronzer och absolut inte löspuder så det var ovant så jag rekomenderar andra att vara försiktiga. Blev lite mycket men jag blev snygg. 
 
Look fantastic erbjöd leave in balm ifrån percy & Reed. Men jag återkommer om det längre ner.
 
5 poäng till 11
3 poäng till LF
1 poäng till GB
 
 
Idag så erbjöd eleven CC cream ifrån caviar. Dvs leave in balsam. Jag testade denna och den ovan idag. Jag hade ena i halva håret och den andra i andra halvan.
 
Caviarn så kändes håret mjukarare och mer följsammare och med Percy & Reeden så kändes håret lite strävare och tjockare. Så båda har sina fördelar.
 
Ifrån Look fanastic så fick jag en mask ifrån glam glow. Ett märke jag har velat testa hur länge som helst.  Jag kände mig jätte fin i ljus silverfärgat ansikte och man såg verkligen glow ut efteråt. DOCK så kändes den inte 100 % bra ur känslighets perspektivet. Jag fick ingen reaktion som på masken dagen innan men det kändes inte helt bra.  Ev så kan ansiktstvålen trigga lite som jag använde innan jag testade maskerna. Så jag ska testa denna igen men med annan rengörning innan. Även om det är rengörningen jag är känslig för (som inte känner av när jag använder men kan känna av på produkter efter den) så kan den inte ta på dig skulden för noxidoxi. Ansiktsmasker är komplicerat för mitt ansikte!
 
 
Glossybox erbjöd ögonskugg piggment ifrån Pop beauty. Snygg bronsig färg. 
 
Bra produkter idag och det är skitsvårt att betygsätta.
 
5 poäng till LF
3 poäng till  GB
1 poäng till 11
 
 
Totalt: 
LF: 16 poäng
GB: 12 poäng
11: 8 poäng.
 
Det är tre bra kalendrar så även om eleven ligger tydligt sist så betyder det inte att den är dålig utan bara att de andra två just nu är lite mer intressanta.