Paketspel och ögonmigrän

Dagen innan igår så var det paketspel hos Catharina. Hon bjöd på varmsmörgårstårta i ugn. Något med mängder med ost. Men hon var så gullig och tänkte på mig som är motståndare till ost så hon hade gjort en smörgås till mig.
 
Det är inget jag tar förgivet. Tomaterna gav jag till Michaela.
 
 
 
Vi har som regel att man ska när spelet är slut ha minst två paket. Har någon mindre så får den med flest skänka. De senaste två gångerna så hade jag slutat med enbart ett paket så jag började med att mer eller mindre hota att inte vara med nästa gång om de skedde igen. Typ. Men mest bad jag de vara snälla.
 
I slutet är det inte det lättaste att ha koll på vem som har vad. Men jag slutade med två paket så jag var nöjd.
 
 
Jag fick en ljuslykta och två muggar. Bild kommer senare.
 
Vi drack givetvis massor med vin och sedan blev det kaffe och glass.
 
 
 
Jag hade givetvis julklänningen och mina horn på mig. Efter att ha druckit mängder med vin så kände jag mig något utorkad när jag skulle sova men jag orkade inte lämna sängen och dricka vatten.
 
Så jag var inte förvånad när jag jag vaknade med svag huvudvärk. Men jag blev mer förvånad när jag vaknade klockan 8 efter att bara ha sovit 4 timmar.Men jag blev ännu mer förvånad när huvudet på en sekund helt plösligt började göra jätte ont.
 
Jag kände någon sekund att något måste vara fel och jag övervägde att det kunde ha varit en stroke. Men eftersom jag kände mig liksidig så släppte jag det och tog en värktalbett och sedan kändes det som innan. Dvs svag men knapp huvudvärk.
 
Men sedan gick jag till mamma och efter att ha varit där en stund så började jag titta på tv och genast upptäckte jag att något inte var som det var. Jag kunde inte läsa texten! (även om någon del av mig måste ha kunnat det eftersom jag förstod den). Den var suddig på något sätt. Men annars såg jag bra men jag beslysningen ifrån granen såg skum ut i ögonvrån. 
 
Det vill säga lite tyst migrän med aura/ögonmigrän.  Jag har haft det en gång tidigare när jag var 16 år men den gången så var det mycket värre och jag mådde sjukt illa så igår var jag rädd för att jag skulle må illa men jag klarade mig. Att bakfylla kan bli värre med åldern har jag hört men det här kändes sjukt onödigt. Så mycket vin drack jag faktiskt inte. Men alkohol, sömnbrist samt Jenny påverkade. Jenny dök upp idag. Varför jag nämner min syster? Det gör jag inte. Jenny är namnet på denna omgångens mens. Varför jag döpt min mens efter jenny är för de kan vara lika djävliga eller för att Jenny  (min syster, inte mensen) själv föreslog det. 
 
 
Mina vinster ifrån paketspelet. Troligen kommer kopparna flytta hem till Jenny (min syster, inte mensen) för hon ville ha dem och jag äger redan många. Kan dricka ur dem hos henne. 
 
 
 

Dagen före dopparedagen.

Nu har vi pratat om julafton men vi spolar tillbaka bandet till dagen innan julafton. Som vanligt så umgicks vi tre systrar och då är det självklart att vara fin.
 
Jag var riktigt snygg och det tyckte även Jenny.
 
 
 
Förra året när vi träffades dagen innan julafton så var Jenny gravid och jag hade högläsning ur Tims "om mig bok". Nu ett år senare så tog jag fram boken och hjälpte Jenny att fylla i (så det blev av).
 
Tror ni Jenny bad mig om hjälp? Nää jag var så fräck så jag tog med en penna och berättade att jag tänkte hjälpa henne att fylla i. Det enda Jenny anmärkte på var att jag trodde att hon inte hade någon penna. Men mina pennor är bättre! Jag har bläckpennor som man kan sudda med. 
 
 
Medan jag fyllde i boken så lekte Jenny frisör och flätade Idas hår. Men innan Jenny började fläta så försvann hon några minuter. Medan jag och Ida var ensamma med Tim så tror jag att Jenny tog en snabbis med hennes sambo men jag tror hon förnekade det.
 
 
Sedan kastade de ut mig ifrån köket!! Ida skulle hjälpa Jenny och slå in julklappar och de började med mina paket.
 
 
När jag fick komma tillbaka så fortsatte Ida att slå in paket medan jag skötte snöret. Givetvis så fick jag ett halsband. Några timmar senare så var jag lila på halsen! Snöret hade färgat av sig.
 
 
Sedan var det dags att äta. Det är inte lätt att hitta någonstans att äta. Kina resturangen stängde 18. Ena thairesturangen vet jag inte när den stängde men den var stängd.
 
Jennys thai som vi skulle äta på var öppen men de skulle stänga kl 19 (vi var där 18.20). Så det var lite stressande. Jag förstår inte varför folk inte äter ute dagen innan julafton. Det var en hel del som hämtade mat men vi var de enda som åt där. 
 
 
 
Jag köpte tre små rätter. Kycklingspett, friterad kyckling och kyckling i rödcyrru. Den sist nämda är gudsgåva till människan. Den var sjukt god!
 
 
 
Mätta och nöjda så lämnade vi resturangen strax innan de stängde. Eftersom de stängde tidigt så föreslog jag att vi skulle köpa efterätt på mcdonalds. Jenny tyckte det lät som en bra ide och jag fortsätte prata sedan frågade hon mig om jag var seriös. Hon trodde alltså att jag skämtat!
 
Men givetvis var jag seriös. Så vi åkte till ett EXTREMT folktomt mcdonalds och köpte med oss glass.
 
 
 
Sedan dog mitt batteri i kameran. Men Ida fortsatte och slå in paket åt Jenny. Jag tvingade Ida att sätta på julmusik. Jag fick tjata i 5-10 låtar innan jag fick min vilja igenom. Efter typ 5 jullåtar så ville inte Ida lyssna på julmusik längre.
 
Medan Ida jobbade och min mobil var oanvändbar så blev jag under stimulerad så jag började slå in Jennys mobil i julpapper som blivit över efter Ida. Det konstiga var att jag hann slå in den utan att någon frågade vad jag höll på med.
 
Jag såg fram emot att jenny skulle fråga om sin mobil och då skulle jag räcka fram paketet. Men Jenny förstörde allt för när jag skulle sätta snöre på paketet så kom frågan "vad slår du in egentligen?".
 
Jag är såå mogen. 

Lugn och jul som flöt på

Nu ska vi prata om min julafton. Men först vill jag säga att man av olika anledningar inte vill ha kattunge inne i ens sovrum under natttid. Så min sovrumsdörr var stängs den natten.
 
Men min kattunge är ett geni så klockan 8 vaknade jag av ett misslyckats försök att öppna dörren (hon kan öppna dörren ibland eller så har ett spöke hjälpt henne). Jag var vaken några timmar och sov sedan en stund.
 
 
Sedan var det dags att göra sig i ordning och jag började med att locka håret.
 
 
Det är verkligen sjukt tråkigt att locka håret.Sedan var det smink och påklädnad. Jag skulle behöva flera julaftonfirande för att jag har för mycket kläder att ha på mig.
 
Jag har min julklänning som jag mer eller mindre känner min tvungen att använda då det inte finns några andra tillfällen att ha den på sig. Sedan hade jag min jul/vintertröja med snögubbe och sedan avslutade jag med mitt nya diadem med renhorn.
 
 
Sedan gick jag till mamma där det var tomt eftersom de var på annat julfirande.
 
Iallafall på vägen till mamma så hade klara sin matchande tröja med snögubbe. Då kände jag mig lite för mycket med min överdrivna julklädsel med matchande hund. Men jag måste köpa renhorn till Klara nästa år. 
 
 
Som ni ser på bilden så kom mamma hem tillslut och min styvfar serverade mig sprit.  Han frågade om jag ville ha wiskey och det ville jag men sedan ändrade han sig och gav mig något annat. Congnac? Eller vad heter den trejde liknande saken?
 
Jag fick julklapp ifrån mina bonus farföräldrar och jag gjorde ett armband av presentpappret.
 
 
Sedan gick vi till mormor. Förutom rätt många tonåringar och en överårig så var vi först på plats! Första gången någonsin. I vanliga fall så brukar vi få miljonr samtal om "är ni inte väg snart?".
 
Men vi har rätt lång restid dit! Typ två minuters promenad. 
 
 
Men så småning om kom resten av alla vuxna människor  och få fick vi mat. Jag är inget fan av julmat så jag fotade även min systers tallrik som såg mer julmatig ut. Tur var väl det för senare sa hon att "nu glömde jag fota min mat"
 
 
 
Kusinen ställde snällt upp på att ta en selfie. Det gjorde inte min onda syster Ida. 
 
 
 
Sedan var det dags för lotteriet. Eftersom även Tim fick en lott så fick Jenny mängder med packet!
 
Det började med att Jenny fick ett packet rätt tidigt och hon valde en ljuslykta som hon köpt (inslagen). Strax efter så var det min tur att ta så jag frågade Jenny om jag skulle ta den matchande ljuslyktan så kunde vi byta vinst sedan. Så jag gjorde det. Sedan vann Tim och jenny vann ett doft ljus som jag fick i inbyte.
 
En stund senare så vann jag ett till doftljus med lukten bomull! Luktade egentligen inte gott utan rätt skumt. Men den var ändå rätt häftig. Jag frågade på skämt Ida om hon ville byta mot hennes doftljus som luktade vit lilja. Jag fråga enbart för att jag trodde att hon skulle säga nej men till min förvåning så sade hon ja! Så vi bytte och det var väl lika bra för liljan luktade godare. 
 
Jag fick bara två packet (några hade tur och fick tre) men jag kände mig inte krängt över att ha haft otur men trots det fick jag en kylskåpsmagnet av Jenny.
 
 
Sedan var det dags att diska och under tiden så tog jag tydligen en hel del selfie eller som Richard sa "nu tar hon selfie igen som vanligt"
 
I väntat på att Tomten skulle komma så fotograferade jag genrationsbild på Tim, jenny, mamma och Mormor samt en familje bild på Jenny, Tim och Jonathan. Men de bilderna ligger fortfarande i kameran. Eller nu ljög jag. De ligger i datorn orörda.
 
Som ni ser på en av bilderna så hade jag kvar mitt "armband"
 
 
Sedan kom äntligen tomten!  och den årliga bilden på tomten togs. Dock så hade tomten inte riktigt alla hästar hemma för han tänkte göra kaninöron på mig. Det hade väl varit rimligt om det inte vore för att jag redan hade öron på mig.
 
 
Tim blev inte rädd för tomten (begriper inte varför) utan efter julklappsutdelningen så ville Tim följa med tomten hem genom att be tomten hjälpa honom upp för trappan.
 
 
 
Sedan öppnade vi julklapparna och sedan åt vi ris a la malta och jag vann ingen "mandel" i år men det kände jag mig heller inte kränkt av. Vinsten plockade hem av ena brödparet. 
 
Det känns som jag skriver massor om ingenting. Det var en lugn och odramatiskt jul. Allt flöt på och var som vanligt. Förutom att mitt morfarskrälle inte var med eftersom han är i Spanien.