Ja må hon leva!

Djur gör en mer allmänbildad. 
 
Klara fyllde år i torsdags och jag firade henne genom att lära mig alla verser av sången "ja må hon leva". Tidigare så har jag bara kunnat de två första verserna.
 
Den sången är helt sjuk! det ska skjutas, hängas och dränkas. Jag saknar säkert humor men jag tycker inte det är roligt. Vad är ens att hänga på en häst bak och fram?
 
 

Kroppspråk och samtycke

Imorgon så är det en vecka sedan jag hämtade kattungen så jag har alltså i snart en vecka studerat katters betende och kroppspråk. 
 
Det är förvirrande! Katter är skumma. De kan ge flera olika signaler samtidigt samt ändra sig på en sekund. Minst en varelse i mitt hushåll behöver gå kurs i katters kroppspråk.
 
Kattunge är i hallen och Klara är lite närgången. Kattunge ber Klara att backa genom att ljudlöst slå med båda tassarna i luften. Klara tolkar det som att kattungen vill leka för slå med tassarna i luften gör Sonja när hon leker med Klara.
 
Så nu är frågan. Vem av oss behöver gå kurs?
 
1. Jag som tror att kattungen vill att Klara ska backa (och att Klara tolkar kattungen rätt)
2 Klara som tror att kattungen vill leka.
3. Kattungen som säger till Klara att kattungen vill backa på fel sätt.
4. Sonja som lärt Klara att slå med tassarna betyder leka.
 
Sedan behöver även minst två av oss gå kurs i samtycke. Man ska fråga först innan man närmar sig någon och man ska backa så fort någon ändrar sig.
 
 
 
 
 
 
Katterna gör framsteg. För några dagar sedan så vågade kattunge inte lämna vardagsrummet och stora syster Sonja vågade inte vara i samma rum som kattunge.

Misshandlad mus

 
Livet fortsätter att handla om kattunge.
 
Klara och kattunge har hälsat några gånger. Katterna har kanske hälsat på varandra en gång. De vill leka med varandra men de är båda två rätt mesiga.
  
Katttunge har hittat musen i klösträdet. Det tackar min kropp för. Jag har ett rivmärke på varje fot, ett på näsan, några på halsen och hela min bröstkrog är rödprickig.
 
Hon är dock lika kelig som busig.