Julafton innan den försvann

Nä vet ni vad. Nu har jag gnällt färdigt för 2019. Så jag tänker skriva en posetiv sak med att hosta i fyra timmar innan jag somnar. Stora syster katt älskar det!
 
Mjaaaooouuuu hör jag henne säga upprepade gånger. Det betyder "Du människan, jag hör att du är vaken. Jag vill kela"  Sedan kan hon lägga till Hallå tills jag svarar. Det är super mysigt.
 
Men det var inte det jag ville prata om utan om julafton! Det inlägget måste vara med 2019, annars blir det fel. Så nu kör vi.
 
 
En av mina favoritstunder på julafton är tiden jag har när jag ska göra mig i ordning. Det är stor skillnad att sminka sig på julafton och övriga dagar på året. 
 
När jag var klar så gick jag till mamma och där fick jag en drink.
 
 
Väl på plats så berättade morfar om hålet i taket.
 
Jag och morfar är inte överens. En konstig pöl på golvet tror jag beror på att en hund kissat där medan morfar tror på läcka ovan ifrån. Han påstod att det fanns märken i taket men tveksam till om jag tror honom.
 
Även om försäkringsbolaget trodde på hans teori så är jag inte lika lättlurad. Men läckan berodde inte på toaletten som han trodde så nu får han inga pengar förens han kan bevisa vartifrån läckan kommer ifrån.
 
 
Sedan var det dags för mat.
 
Jag är ju ett jätte stort fan av julmat! Dvs äter bara potatis och skinka och en smörgås utan pålägg.  Jag har givetvis en bild på min mat men eftersom jag vill försöka inte ha en miljon bilder i det här blogginlägget så hoppar vi vidare till nästa bild. MEN om du vill se hur min mat såg ut, titta i julinlägget ifrån förra året, det såg typ likadant ut.
 
Morfar hjälpte Jenny att skära skinka. Det var tydligen inte helt lätt med en hand.
 
 
Ser ni morfars slips? Det är flamingo på den. Det måste ha varit en helt fantastiskt människa som köpt den till honom. Jag kan inte komma på en mer fantastisk människa än den personen.
 
 
Dvs. den människan var jag om ni inte redan listat ut det. Morfar fick även prova Idas tomte luva.
 
 
Sedan var det lotteri. Jag skötte min och mammas lott (hon passade Tim). Alla gäster fick välja två gånger men i tredje omgången fick typ hälften paket. Mamma var en av dem men inte jag.
 
När jag berättade för mamma att jag skött det ärligt och gett henne tre saker så sa hon att hon räknade med att jag skulle vara ärlig. Men vad tror hon om mig egentligen???! Jag vet att hon lätt hade gett mig en tredje sak eller till och med allt om jag hade velat. 
 
Hon erbjöd mig inte allt men hon erbjöd mig en tredje sak om jag ville ha.
 
 
 
Sedan kom väntan på Tomten. Medan Jenny var ute med min hund så passade jag hennes unge.
 
 
Sedan kom äntligen tomten! 
 
Det var läskigt men även spännande tyckte den blivande tvååringen. Men tack och lov så har han två mostrar som kan skydda honom ifrån Tomten. 
 
 
Tim fick sin hoppleksak ifrån mig och ÄLSKADE DEN. Suddig bild men skitsaksamma!
 
 
Sedan var han nöjd och stack. På bilden så kan vi ev. också se papperskassen som mina katter fick.
 
 
Jag tog ingen selfie med tomten i år men jag tog en med mormor.
 
 
Sedan var det dags att öppna paket. Under öppningen så kom Thea bara närmare och närmare mig.
 
Helt plötsligt var jag ensam vuxen i rummet med Thea. Så jag antar att det var meningen att jag skulle passa henne då? Jag chansade inte på motsatsen.
 
 
Sedan var det ris a la malta.
 
Jag tog först och det gjorde jag tydligen bra. Vi har två makaroner i gröten och jag vann den ena. Min kusin som tog gröt som nr två vann den andra. Så i år lönade det sig att ta gröt först.
 
Men ett år när jag var dubbelsegrare så tog jag gröt bland de sista så det är olika varje år. Jag vann en toffifee ask.
 
 
Sedan blev det vila tills det var accepterat att gå hem.