Fika och ny ålder

Det var en evighet sedan jag bloggade senast.  Senast vi pratade så berättade jag att hunden var dålig i magen.  Hon blev bättre för att sedan bli sämre igen men nu verkar hon vara återställd.  Men ni får gärna fortsätta hålla tummarna. 
 
En morgon var jag lite försenad så jag åt frukost påväg ut till bilen.  Morfar fick hålla den medan jag tog på mig bälte. Sedan fikade vi en god citronbakelse, hade den varit i chokladsmak så hade det varit den godaste bakelsen någonsin.  Den dagen avslutades på rusta och när jag insåg att morfar inte hjälpte mig att bära så bad jag honom fota hans icke hjälpsamhet.
 
Btw. Den klänningen jag har på bilden är nog magisk! Jag får så mycket komplimanger iklädd i den och jag förstår det inte.  Även om färgen är fantastisk och passformen är något utöver det bästa så är det ändå en rätt alldaglig klänning. 
 
Jag hjälpte min dejt att dricka upp hans vin. Vi kan kalla honom batman, bara för att jag känner för det!
 
Sedan hade vi den hemska natten där klara väckte mig varannan timme. Jag upptäckte att konstnatten hade en utställning i närheten av där jag bodde.  Även om jag inte besökte en så gjorde ljuset mig glad. 
 
 
Trött och väldigt eländig så var det dags för konstdejt med batman. Jag bad honom att inte ställa några svåra frågor. Det höll i 10 min,  sedan frågade han om jag ville fika på biltema.  Trots sinnesförvirring så insåg jag att kaffe var en bra idé!
 
Sedan tittade vi på löfwings konst i broddetorp.  Jag köpte tändsticksaskar med hans motiv.  Bland annat på de läskiga vargarna.  Jag som är vargrädd tyckte den tavlan var riktigt läskig.
 
Vi avslutade med tårta i grolanda.  Jag är lite besviken över att de inte har buffe längre även om jag förstår varför.  Men jag tycker att tre tårtbitar för 100 kr (inklusive dricka) är lite dyrt även om bitarna var stora 
 
 
Pumpalatten kom till espresso house och den smakade givetvis jag och morfar på.
 
Sedan fick jag den stora äran att vara barnvakt.  Jag fick till och med fullständigt ansvar över bebisen i 10 min.  Men bebispassning innebar mest att titta på en maskin, bebisen fick jag inte träffa förens efter jag varit barnvakt. 
 
Åt de stora barnen som jag faktiskt fick träffa så fick de roa sig med att måla. 
 
 
Nu till min födelsedag! Det sista jag gjorde som 34 åring var att baka tårta, dricka bubbel och äta räckmacka som min kära syster gjort. 
 
Som nybliven 35 åring så åt jag tårta och indiskmat.  Jag fick även besöka syster Idas foderhäst. Kvällen avslutades med ännu mer tårta med batman. 
 
 
Nu är vi alltså framme i oktober!!
 
Vanligtvis så dricker jag bara en kopp kaffe hos morfar men med min nyblivna ålder så ville jag tydligen ha en extra kopp.  Det tyckte morfar var en bra idé och sprang sedan till affären för att köpa munkar. På promenaden så ville hundarna titta på runstenen.
 
Jag lyckades tjata till mig en jobbtröja. Män är föresten märkliga. Batman har aldrig gett mig så många komplimanger som han gjort när jag skickat selfie iklädd i den. 
 
Jag har varit snällt barnbarn och hjälpt morfar att flytta.
 
 
Jag förpackade smörgåspåsar.  Jag har länge ansett att 12 lådor på vandra är för högt och nu verkar även företaget ha insett det. 
 
Annars har det fikats, barnvaktat, ny nagelfärg, bubbel och vinst i yatzy.
 
 
Jag hade kalas för släkten. Morfar dissade mig diskret  när han frågade vem som bakat tårtan.  Jag var hans tredje gissning!!!
 
Förra veckan så fikade jag tre dagar i rad.  Två gånger med morfar och en gång med batman. 
 
 
Nu var vi ikapp och jag avslutar nu.  Jag hoppas vi hörs snart!