Miljoner köer och skrattmåsar

Här är berättelsen om när jag kallade människor för lika civiliserade som skrattmåsar. Jag trodde att vi svenskar var kända för att stå i kö.  Men uppenbarligen så är vi värdelösa eller så gäller andra lagar på Skara sommarland. 
 
Innan jag glömmer så vill jag också prata om barnuppfostran. Jag har den åsikten att vuxna har inte alltid rätt.  Jag ansvarar för barnet säkerhet och att barnet följer de konstiga oskrivna reglerna som finns.  Men jag behöver också förmedla det på ett bra sätt. Förra gången vi var på sommarland så kände jag mig inte speciellt konstruktiv och jag fick heller inget bra resultat. Jag pratade om det med barnet  och berättade hur JAG kunde förbättra mig men också vad jag behövde ha tillbaka. Om barnet mindes vårt samtal eller om det berodde på tur vet jag inte men vi samspelade väldigt bra under berättelsens gång. 
 
Nu till berättelse om när vi var på Skara Sommarland i tisdags.  Det var högsäsong med fint väder så vi var inte ensamma.
 
 
Köhistoria 1
Påväg in till sommarland så uppenbarar sig en tom kö. Jag går dit och en flicka är först men övriga familj med biljetter är en bit bort. Jag är redo med min biljett och går snabbt fram och blir blippad. När jag vänder mig om så har morfar hamnat bakom en annan familj. Morfar säger sedan  (utan att lägga någon värdering i det) att de gick före honom men jag svarade att det även var troligt att jag gick före dem. Jag trodde de var i samma sällskap som flickan. Kön kändes oklar och oavsett så kom vi alla in rätt smidigt.
 
 
Köhistoria 2
Tim skulle åka badringsbumper. Det var någon enstaka person i kön. Sedan stod de en familj i kön och tittade på de som åkte.  Men de stod en bra bit ifrån ingången.  Tim som tydligen kan stå i kö ställer sig vid staketet efter dem. När jag sedan sa till Tim att han kunde gå fram så gick den familjen fram. 
 
Sedan lekte barnen på lekplatsen och rutschkanan var tydligen varm.
 
 
Den lekplatsen ser ut att vara hur rolig som helst men den är lurig.  Allt är byggt väldigt högt upp och det är väldigt högt upp till första trappsteget. Jag vet inte om jag kan eller bågar klättra upp dit. Det finns heller inga bänkar att sitta på i det området man klättrar upp.  Även om barnen ändå får klara sig själva där uppe så vill man gärna ha koll så att de inte ramlar när de klättrar upp. 
 
Efter lek så badade vi. Sedan åkte Jenny och barnen olika saker.  Jag började bli hungrig men kön till matställena var enorma så vi hade inte bråttom med att hitta mat. 
 
Men medan Jenny och barnen åkte saker så köpte jag korv till mig och morfar. På tivolit var det rätt lugnt när jag ställde mig i kön även om den snabbt fylldes på när jag väntade på att våra korvar skulle grillas färdigt.
 
 
Tack och lov för att jag köpte två korvar till mig.  För att köpa mat bland alla människor var jätte jobbigt. 
 
Köhistoria 3.
Jag skulle köpa fisk till Thea och morfar och jag ställde mig i kön som inte var speciellt lång men jag tror jag ifrån början stod logiskt. Men det hände inget direkt med kön.  Det stod en människa framför mig och en familj bredvid mig och ett sällskap bakom dem. Jag kände mig inte speciellt bra på att stå i kö när kön kändes så orimligt.  Familjen frågade efter en stund om jag var före dem. Jag var trött och svarade trevligt att jag inte visste.  Men de lät mig gå före.  Men jag sa aldrig att jag trodde att de var före mig egentligen.  Men de ledsnade på att vänta så de beställde via telefonen och fick maten före mig ändå i slutändan. 
 
 
Köhistoria 4
Här är väl egentligen historian om kön som inte fanns. Det var kaos att köpa mat men det fanns heller inte många bord att sitta vid.  Eftersom det tog en evighet att få maten så studerade jag människor samtidigt som jag tittade efter ett ledigt bord. 
 
Bordhistoria 1
Jag står rätt nära ett bord som är bakom min rygg när jag ser en man som snabbt rusar fram till bordet men då hade en annan man hunnit ta bordet.
 
Bordhistoria 2.
Familjen som lät mig få före i kön paxade ett bord genom att lägga en handduk på bordet (!). De var dock trevliga men jag kan tycka att det känns lite snålt att bara lägga ut en handduk. Jag tycker väl att någon kunde ha suttit där.  Fast det är väl kanske likställt med att jag någon gång hängt en tröja på stolen men då har jag bara lämnat bordet för att hämta något ätbart. 
 
Bordhistoria 3
Jag skulle gissa på att jag väntat på maten i ca 20 min och det började snart bli min tur och jag var ensam i kaoset så det var egentligen inte läge att kriga om ett bord men jag såg en familj som började bli klar och jag såg en man som också väntade på att fånga ett bord och som egentligen dök upp efter mig.  Den mannen intog bordet i samma sekund som de andra hade börjat resa på sig. 
 
Här insåg jag att människors bord beteende var identisk med skrattmåsarna och när de hittar något att äta. 
 
 
Barnen lekte i vattenlandet medan jag beställde och väntade på maten. Jenny köpte mat en bit bort och där hade det varit ännu mer kaos.
 
Maten kom och jag föreslog att morfar kunde äta en bit bort där jag såg ett bord. Morfar berättade sedan att det fanns flera bord där.  Efter att ha löst en konflikt som barnen hade med varandra så fick jag Thea att äta. Jag tänkte skicka henne till morfar men hon kunde inte bära tallrik och dricka själv och jag ville inte lämna vagn och Tim så hon åt snällt i  trappan där jag hade satt mig i brist på bord. Jenny kom med sin mat ungefär samtidigt som morfar ätit färdigt.  Hon var nöjd med min plats i trappan.
 
 
Thea åt väl inte så jätte mycket men hennes fisk såg inte så rolig ut faktiskt.  Jag skickade morfar på att köpa kaffe till mig medan jag köpte glass till Thea. 
 
Köhistoria 5
Kön till glassen var halvlång men gick trevligt till.  Thea tittade länge på klubborna. Jag trodde hon skulle be om en sådan men det gjorde hon inte. När det snart var vår tur så skickade jag henne till frysdisken. Den glassbutiken är egentligen inte skapt för kö så jag ville inte lämna kön men det var ganska utplockat i frysen och Thea nådde knappt någon glass så snabbt gick jag och hjälpte henne. Med tillitsproblem så kände jag mig inte speciellt civiliserad när jag skyndade till min plats i kön.
 
När vi kom tillbaka så var kaffet redan färdig och jag vet att den tar en stund att göra så morfars kö gick nog smidigt.  Och kaffet var gott. 
 
Bordhistoria 4
Om jag tycker att det var sådär att paxa ett bord med en handduk så fick samma bord en överman. Ett sällskap paxade ett bord genom att lägga ett par solglasögon på bordet (!!!)
 
Bordhistoria 5.
Morfar hade lagt märke till att en man hade suttit ensam väldigt länge vid ett bord. Typ ungefär samtidigt som vi beställde och han fick mat efter det att morfar ätit upp.  Så långt paxande men så hade jag också kunnat göra och han satt vid bordet som man borde. 
 
 
Jag hade utryckt för mitt sällskap att människor beter sig som skrattmåsar och jag hade jämfört oss som hundar som satt och åt i trappan.  Den känslan förstärktes något när Tim en stund senare sprang efter en cyklist  
 
Sedan tittade barnen en evighet på fiskar för att sedan avsluta på tivolit.  Jag gick för att köpa glass till mig,  Jenny och Tim. De önskade mjukglass.  Jag fick en chock när jag såg att mjukglass kostade 75 kr st (!!!!!). Jag accepterade att det var dyrt och övervägde att även köpa dyr glass även till morfar men insåg att jag inte kunde bära så mycket glass själv.  Sedan insåg jag att mjukglass inte alls kostade 75 kr,  det var priset för churrus och mjukglass. Men det gick tydligen inte att köpa mjukglass där så jag köpte bara kulglass till mig och det var ganska utplockat så det fanns inte många smaker att välja på. 
 
Sedan berättade jag för morfar att jag nästan köpt glass till honom.  Jenny och barnen kom tillbaka när min glass var slut.  De köpte istället sockervadd. 
 
 
 
Trots mycket folk, långa köer och kaos så var det en toppen dag.