Hello fresh : Sötpotatisdhal

I måndags så ringde det på min dörr och utanför stod det en stor låda. Nu är det alltså dags att testa matkassen eller rättare sagt matlådan hello fresh.
 
I lådan så fanns det.. eh.. katter?
 
 
 
Okej! Innan det fanns katter i så fanns det fyra st påsar med varsin prick i olika färger. Alla rätter hade alltså en egen påse. Sedan fanns det en kylväska med kylvaror som inte hade någon prick. Samt några saker som inte fick bo i någon påse.
 
 
Så här såg det ut i första påsen efter att jag hade plockat ur spenaten.
 
 
Innehållet skulle alltså bli sötpotatisdhal med krispiga koridanderchips.
 
Så här såg lappen ut. På ena sidan så fanns det en bild på maten, en prick som matchade påsen och en lista över all mat jag fått med.
 
 
På andra sidan så stod det en bra bruksanvisning med bilder och allt. Det stod till och med på lappen att man ska tvätta händerna i 20 sekunder innan man börjar med maten.
 
 
Nu till maten och steg 1. 
 
Jag skippade löken och gick direkt till att dela sötpotatisen i cm stora bitar. Att skära sötpotatis är fullständigt livsfarligt. Den var stor och rätt hård. Jag var rädd för att bli av med ett finger eller en arm. Eftersom jag var rädd för att skada mig så ansåg jag att det inte var säkert för katt två som var brevid skärbrädan (katt ett lekte i lådan).
 
Mitt tips. Om du ska ta ner katten ifrån diskbänken. Kolla så inte vattenskålen är under där du släpper henne. Det kan sluta med att katten hamnar i vattenskålen.
 
 
Nästa tips ha inte små sakerna på bordet bakom dig. Det kan sluta med att katt två som inte fick vara på diskbänken börjar leka med förpackningen med grönsaksbuljong. 
 
Jag orkade inte riva ingefäran men det gick utmärkt ändå. Linserna sköljde jag lydigt.
 
 
Steg 2. Hetta upp en stekpanna med en skvätt olja? Överväg att googla på hur mycket en skvätt är för något. Överväg sedan att googla om ingefära är farligt för katter. Ta sedan ner katt två ifrån diskbänken igen (hon smakade aldrig på ingefäran)
 
Lägg i kryddmixen och ingefäran i oljan där löken hade varit om jag hade varit en elak person. Inse sedan att du kanske tog i lite för mycket olja.
 
 
Medan jag hällde i resten så skällde jag på hunden som försökte göra inbrott i hennes matburk. Sedan skulle maten skjuda under lock i 20-25 min. Men maten blev klar skit fort!.  Den var nog klar redan efter 10-15 min.
 
Fördelen med hello fresh är att man får med ALLT. Förutom vatten, olja, salt och peppar (ev. mjölk och ägg också.. men det var inte med i mina recept). Med linasmatkasse så fick man en låååång lista över skafferivaror man skulle köpa till. Det kan vissligen vara bättre för miljön men hello fresh hade skrivit tydligt hur allt skulle sorteras.
 
 
 
Innan maten blev klar så började jag med tortillasbröden. De skulle skäras i 3 cm långa skivor, vilket jag inte gjorde, jag rev dem.
 
Jag penslade bara över koriader på hälften eftersom jag var tveksam till om jag gillade det. Men jag gillade de. Även dessa blev klara skitfort i ugnen och blev kanske något hårda. Föresten... jag penslade inte. Jag doppade och tryckte på kordiander.
 
Jag behöver nog rengöra min ugn.
 
 
FÄRDIGT! Typ. Jag tog bilden innan jag lagt på spenaten och creme fraichen. Rätten var jätte god! 
 
Jag tog ju av maten ifrån spisen tidigare så äggklockan var fortfarande på. Jag tänkte när jag stängde av spisen att jag skulle blogga om att jag blev rädd när klockan ringde. Tio minuter senare hände just det. Jag blev rädd.