Premiär: chakra tarot

Den senaste veckan har jag spenderat nästan varje kväll med att lära känna en av mina nya tarotkortlekar.
 
Även om jag anser mig kunna varje kort hyfsat så är det ändå nyttigt att noggrannt analysera varje kort.  Dels genom att titta på korter men även att läsa författarens ord och vad hen hade för tanke när hen skapade kortet. 
 
 
Boken var på engelska och pepsi hjälpte mig att översätta.
 
 
Som med alla böcker så är vissa kort obegripliga även om man läst boken.  Då rekommenderar jag att titta på "samma" kort men ifrån en annan kortlek.
 
Jag tycker att det var en intressant idé att ha chakra tema på kortlek. Då följer det ännu ett tydligare mönster över vad varje kort betyder (sedan finns det mönster som alla tarotkort har).
 
Det var några kort som det kändes som skaparen ändrat innebörden lite så det passar temat.  Men så är det egentligen med alla kortlekar. Budskapet  kan vara detsamma men att man säger det på olika sätt. 
 
På min andra sida såg det ut sådär medan jag pluggade.  
 
 
 
Min första läggning var en lära känna läggning. 
 
1. Vad kan du lära mig?
2. Hur ska jag ta till mig lärdomen?
3. Hur kommer våran relation att bli?
 
När jag blandade så ramlade sex i bägare ut.  Det kändes som ett sätt för kortleken att presentera sig närmare. Rent generellt så betyder sex i bägare "minnen ifrån barndomen/ det förflutna". Men i det här fallet så tolkar jag det som gammal okänd kraft. 
 
Först så fick jag 3 i mynt,  sedan 2 i mynt.  Och 2 i stavar. Rent kortfattat så tolkade jag det som "jag hjälper dig med detaljerna så du hittar din väg, du behöver titta lugnt och ta till dig det jag har att erbjuda".
 
Jag tyckte att det kändes som leken var dåligt blandat så jag gjorde om det och fick något mer dramatiskt resultat.
 
10 i svärd, narren och översteprästen. 
 
Så en snabbtolkning: "kör du fast så hjälper jag dig ut, var öppen för det jag har att säga.  Med mig så har du koll på läget".
 
Med en annan kortlek så hade jag troligen tolkat dessa kort annorlunda. Men detta var det som dessa korten ville säga.
 
 
Ett sista avslut. Håller du på att lära känna din första lek någonsin.  Börja inte med att lära dig alla kort på engång.
 
Jag började med de 22 korten i stora arkanen.  När det är dags för lilla arkanen så lär dig om elementen och vad varje siffra står för. 
 
 
Just nu spår jag inte med de kläddakorten.  Jag får inget flytn just nu.  Men det är något jag ska lära mig nästa år.