Kaos med hundmat

Nio dagar innan mormor somnade in så hälsade jag på henne på sjukhuset.
 
Jag visade bilder på blommorna jag planterat åt henne och berättade bland annat att hennes och morfars hund åt lite dåligt.  En av de sista sakerna mormor sa var att morfar skulle koka makaroner till hunden.
 
 
Besvärliga hundar är temat för det här totalt ointressanta inlägget. Idag när jag matade hundar så var det totalt kaos.
 
Mina hundar (min och mammas) fick förr fri tillgång till torrfoder men sedan april (?) så får de torrfoder portionsvis tillsammans med blötmat.
 
Klara är generellt sett en matglad hund medan Lucia kan vara riktigt besvärlig att mata ibland.  Men i perioder så är även klara besvärlig (löp, värme och skendräktig) 
 
Igår så var båda hundarna duktiga när jag matade dem men idag så var det kaos. Morfars hund Bella som också är matbesvärlig var med.  
 
 
Klara och Lucia fick varsin likadan skål med lika mycket mat. Viktigt att tillägga är att Lucia äter långsamt.  Bella fick också en skål med torrfoder eftersom det kändes elakt att inte ge henne (+ att det strax var matdags för henne, morfar hade nog inte blivit ledsen för att slippa det).
 
Bella ratade torrfoder men mina hundar såg ut att äta när jag lämnade rummet. Strax efter så lämnade även klara rummet.  Lucia åt fortfarande.  Jag satte mig på golvet,  jag anser att det matmotiverar hundarna mer. 
 
Klara ville fortfarande inte äta och det var inte hela världen, slipp då! Lucia som inte hunnit äta så mycket byter till  klaras skål.  Bella spanar in Lucias skål men ratar den. 
 
Men sedan börjar Bella äta ur Lucias skål.  Klara hade då ingen ledig skål (förutom reservskålen med enbart torrfoder) och det kändes som att Klara nu ville ha mat.  Så jag häller i blötmat i reservskålen, då ville Lucia äta i den. 
 
Jag heller resten av blötmaten i klaras ursprungliga skål för att fylla på det Lucia ätit. Då börjar klara äntligen äta. 
 
Trots en extremt rörig matning där Lucia åt ur tre skålar så åt alla tre hundar en rätt rimlig portion och alla tre hundar var nöjda efteråt. 
 
Men jag undrar delvis om klara och Lucia bytt kropp.  I vanliga fall så kan klara ha ätit upp maten innan Lucia ens börjat.