Klara, ofärdiga, nosa

Idag så experimenterar jag genom att låta Klara bestämma väg och tempo på promenaden.  Hon får sällan bestämma.  Det är jag eller Lucia som bestämmer. 
 
 
Jag har sällan tålamod att låta henne stå stilla och nosa i en hel evighet.  Så nu när hon bestämde så blev det extremt mycket nosande och det tog en evighet att komma någonstans eftersom det ska nosas överallt.  Missförstå mig inte.  Hon får nosa när jag bestämmer också men vi har ett mer jämnt temp.  
 
Trots att klara bestämde så hade vi vissa regler.  Jag och Lucia hade rätten att känna oss bekväma.  Jag nekade klara att gå in bland små träd. Där ville inte jag gå. 
 
Klara valde att gå över den knappt trafikerade vägen och gå på cykelvägen mot stan. Undrar om hon ville gå dit eller om hon trodde att jag ville gå dit eftersom jag inte tog kommando för att vända/ svänga som jag brukar. 
 
 
Efter en stund så ville Lucia vända.  Efter att ha övertalat Lucia att fortsätta så kom vi till det läget där Lucia vädrade att gå en enda millimeter till.  Eftersom regeln var att vi alla var tvungna att vara bekväma så förberedde jag mig för att säga åt klara att vända om. 
 
Jag vet inte om det var energierna, telepati eller mitt kroppsspråk. Klara var den som tog beslutet att gå hem utan att jag behövde be henne. Så vi alla kom hem nöjda.
 
Jag har två hundpromenader kvar idag och de promenaderna tänker jag bestämma på även om regeln att alla måste vara bekväma kvarstår.