Tårta och blommor

På måndag så är det 7 veckor sedan min mamma somnade in (enligt min moster).
 
Hur har livet varit sedan dess enligt mina mobilbilder?
 
Dagen efter hon somnade in så mådde jag toppen.  Den dagen var nog bäst av de här sju veckorna.  Det är märkligt.  Jag började dagen med att se en regnbåge i hallen.  Det konstiga är att jag har bara sett regnbåge där två gånger.  Den dagen och mammas begravningsdag. Senare så åt jag påsktårta hos morfar,  hans syster var där också. 
 
Nu är bilderna lite huller och buller på collaget men det är mitt minsta problem här i livet. 
 
Jag och min syster beställde runor.  Jag bestämde sort lätt men Jenny velade mellan två kristaller.  Så jag höll en i var hand så fick hon välja hand och hon valde den som jag tyckte. 
 
Jag drack rom och cola inför grillmiddag med morfar och styvfar och en annan dag åt jag kladdkaka med morfar och kusin.  Det var typ min påsk i bilder. 
 
Höll på att glömma det viktigaste.  Typ enda fördelen med att förlora sin mamma är att man får blommor. Här hade jag förmånen att komma till mina föräldrars hus först och ta in blommor blombudet lämnat. 
 
 
På söndagen var vi inbjudna på gudstjänst i kyrkan, de skulle läsa upp mammas namn.  Det var oväntat trevligt.  Men jag höll på att missa mammas namn.  Jag var upptagen med att fundera på hur vid det fanns en ängel i taket eller ej. 
 
Sedan blev det grill med styvfar,  morfar, syster Jenny och syskonbarn. 
 
Jag råkade skrämma fyra åriga systersonen på lekplatsen.  Han gungade högt och jag frågade om han såg mormor.  Det gjorde han inte men blev rädd för att råka gunga dit. Men min syster lugnade honom.  Det visar varför man inte ska säga till ett barn att någon "somnat in".
 
 
Jag fick även en kanin av systersonen.  Btw. Jag fick många kanintecken över påsk.  Visserligen så var det påsk men ändå!
 
 
Vecka 2.
 
Jag plockade årets första maskros som jag gav morfar och vi fick fler blommor. 
 
Mammas dödsannons hamnade i tidningen eller rättare sagt dödsannonser, hon hade två. En ifrån oss (familjen) och en ifrån hennes jobb. 
 
Jag fick hem runor och tog årets första t-skirt promenad.  Sist men inte minst,  jag tog en selfie med mammas. 
 
 
Vecka 3 typ.  Mitt liv ser ju förresten skittråkigt ut hittills! Men vad kan man förvänta sig av en moderlösflicka?
 
Styvfar fixade ljudet på tv,  såg väldigt bökigt ut.  Jag drack vin,  blev orimligt berusad av två glas. Jag fick en exklusiv sandlådekaka av Systerdottern och en sten av systersonen. 
 
Vi hade möte med prästen som enligt Google fyller år på min födelsedag.  Jag googlade eftersom jag vill veta stjärntecken på alla jag möter.  Jag bearbetar min förlust genom besatthet av astrologi. 
 
Sedan ser vi en normal vardagsbild på mig där jag äter frukost hos morfar,  något jag gör fyra dagar i veckan. 
 
 
Vecka okänt egentligen.  Men bilderna på kommande collage börjar den 28 april.
 
Jag hade min jurassic park t- skirt,  efter den natten så drömde jag att en genmanipulerad drake ville döda mig.  Morfar knyckla ihop papper för att elda. Alltså så hjälpte jag honom med veden. Vi förstörde en hel gammal telefonkatalog, men det pappret var inget bra eldmatrial.
 
Jag och morfar åt tårta en helt vanlig torsdag (eller vilken dag det nu var).  Jag såg en kråka och det berättade jag för morfar och styvfar. De två hade sen diskuterat hur en kråka såg ut,  ingen av dem hade någon koll. 
 
 
Jag åt glass på biltema med morfar och hans syster men det har jag  ingen bild på men råkade där tappa mina älskade solglasögon som nu är döende. 
 
Jag fikade på espresso house medan jag väntade på att morfar skulle ta fjärde sprutan.  Sedan var jag barnvakt,  bilden är taget strax innan någon anmärkte på att jag var ivägen för tven. 
 
Nu hoppar vi fram till efter begravningen.  Jag såg en nyckelpiga i morfars badrum,  jag stal mammas jacka och kände mig som rödluvan och jag kände mig korkad när jag läste hur man sår fröer.
 
 
Jag känner inte för att prata om begravningen idag. 
 
 
12 maj. Jag och morfar åt tacos och drack julamust. En nybliven vän fyllde år,  det hade då varit två jobbiga dagar. Bara att sminka sig var faktiskt,  att träffa människor var ännu bättre. 
 
15 maj åkte jag, morfar och styvfar och köpte blommor som jag planterade på morfars  altan.  Jag började också med mitt fröprojekt.
 
 
Nu har jag ledsnat och avslutar för denna gång.