Hushållsrobot

Jag bad ChatGPT att ge mig tips på fem blogginlägg:
 
1. **En dag i livet som en hushållsrobot:**
Beskriv en hel dag ur perspektivet av en hushållsrobot. Hur upplever den att städa, laga mat och hjälpa till i hemmet? Ge den personlighet och humor.
 
2. **Tidsresenärens guide till 1800-talets Stockholm:**
Föreställ dig att du är en tidsresenär som besöker 1800-talets Stockholm. Vad ser du, vad gör du, och vilka intressanta personer möter du? Inkludera roliga anekdoter och kuriosa.
 
3. **Mina husdjurs hemliga liv när jag är borta:**
Hitta på vad dina husdjur gör när du inte är hemma. Kanske har de egna äventyr, hemliga klubbar eller planerar världens bästa kattfest?
 
4. **En dag som en levande leksak:**
Beskriv en dag ur perspektivet av en leksak som plötsligt blir levande. Vad upptäcker den, vilka utmaningar möter den, och hur påverkar det leksakens liv?
 
5. **Fantasi-fruktens reseäventyr:**
Skapa en berättelse om en fantasifull frukt som ger sig ut på en resa genom olika landskap (t.ex. ett godisland, ett glassberg eller en chokladflod). Berätta om de karaktärer den möter och de äventyr den upplever.
 
 
 
Ska vi diskutera första alternativet? En hushållsrobot. Jag hade nog velat att den kallade mig sötnos eller liknande.
 
Frågan är om den ska få hushålla i samma rum som jag är i eller om det blir påstridigt? Man vill heller inte vara oartigt.
 
Om jag till exempel läser en bok och lägger ifrån mig den på bordet ska den då fråga om jag är färdig och sedan lägga tillbaka boken på lämplig plats? Ska jag ropa på roboten om jag vill att den ska hämta boken? Vad lat man skulle bli. Jag tror nog det är bäst att roboten sköter bortplockandet tills jag gått och lagt mig.
 
 
Nu blev inte blogginlägget som ChatGPT tänkte men ni är fria att låna hens idéer.

Kommentera här: