Astrolista del 1

Jag har upptäckt AI och chat GPT. Det första jag frågade var om kräftans stjärntecken och fick ett väldigt bra svar.  Sedan frågade jag om svenska kändisar som var kräftor.
 
Jag fick tre namn och deras födelsedatum. Två av dem kan omöjligen ha varit kräftor,  vilket jag påpekade och fick tre nya namn som var ännu mer fel men på tredje försöket så fick jag det jag sökte.
 
Idag bad jag om en blogglista om astrologi och den kommer här:
 
 
1. Vilket stjärntecken är du född under och känner du att det stämmer överens med din personlighet?
Jag är våg och känner mig väldigt vågig. För mig är vågen någon som uppskattar skönhet och söker efter harmoni och balans. Som namnet antyder så väger vi allt på en våg. Är vi för eller emot?
 
2. Vilken planet styr ditt stjärntecken och hur tror du att det påverkar dig?
Vågen styrs av venus som är kärleksplanet. Men också vad vi tycker är vackert och vad vi njuter av. Jag tycker nog att jag gillar njutning på alla sätt. Vackra saker, färg,  glitter, skönhet, närhet,  lukter, smaker och allt man kan tänkas njutas av.  Min ascendent i lejonet styrs av solen och det förstärker också min våg. 
 
3. Har du någonsin fått ditt horoskop läst? Om ja, vad tyckte du om det?
Ja det har jag.  Det var intressant. 
 
4. Tror du på astrologi? Varför eller varför inte?
Ja det gör jag. Men det är så mycket mer avancerat än att bara läsa soltecknet. Ju mer man lär sig dessu mer komplicerat och fascinerande blir det. 
 
5. Har du en favoritastrolog eller horoskopskribent du följer?
Tarotgäri i instagram. Hon har en podd också. 
 
6. Har du någonsin känt en stark koppling till någon på grund av deras stjärntecken?
Det har jag definitivt. Jag dras oftast till människor med eldtecken och de med stark tvilling även om de nödvändigtvis inte har tvilling i solen. 
 
7. Har du upplevt någon specifik händelse som har fått dig att tro mer på astrologi?
Dels så kan jag må på ett visst sätt och sedan när jag tittar på varr planeterna står så beskriver de det jag känner.  Sedan tror jag inte att det är någon slump att jag bara haft seriösa kärlek (och typ vänskap) relationer med vädurar, lejon och oxar. 
 
8. Hur påverkar månfaserna din sinnesstämning och ditt beteende?
Jag kände av den mest när min menscykel var i ofas med månen. Fullmåne matchar bäst ägglossningen energi. Så det var en besvikelse att ha ägglossning strax innan en nymåne.
 
9. Vad tycker du om astrologiska kompatibilitetskartor för relationer?
Jag vill nog säga nej på den frågan.  Det är ganska många tecken att ha koll på så det kräver en hel del kunskap.  Men tittar man på bådas hela horoskop så säger det mer. 
 
 
10. Vilket stjärntecken tycker du är mest mystiskt och varför?
Mystisk känns som en synonym med skorpionen. De kanske gillar mystiska saker men jag personligen tycker inte att de känns mystiska.  Jag vill nog säga stenbock, jag tycker nog att de är svårast att lära känna och de dras inte till mig. 
 
11. Har du någon gång använt astrologi för att fatta ett viktigt beslut?
Inte än men det kommer kanske.  Däremot verkar universum fatta beslut åt mig. 
 
12. Vilket stjärntecken anser du att du kommer bäst överens med och varför?
Eldtecken. De trivs i min lugna luft och jag trivs med deras eldiga energi,  driv och passion. Gärna nyfikna och impulsiva vädurar. Men jag gillar också de som har tvillingmåne som mig,  vi förstår nog varandra på ett bättre sätt.
 
13. Har du någonsin känt att du har mer gemensamt med ett annat stjärntecken än ditt eget?
Nja.  De tecken jag känner igen mig i har jag i mitt horoskop. 
 
14. Vad är din åsikt om de negativa egenskaper som tillskrivs ditt stjärntecken?
Velig,  konflikträdd och ytlig? Behöver det vara fel? Men givetvis så är det jobbigt att vilja ha harmoni och vara en evig domare.
 
15. Hur påverkar astrologiska övergångar, som Merkurius retrograd, dig?
Det beror på vart i horoskopet de sitter. Vissa retrograder kan vara fruktansvärd medan andra inte känns alls. Men generellt sett så tycker jag att perioder med många planeter i vattentecken är jobbiga.  Speciellt fisksäsongen.
 
Jag tycker hittills att det varit intressanta frågor men de kräver lite kunskap.  Jag har 15 frågor till men de tar vi en annan dag. 

Kommentera här: