Livet utan hund

Livet utan hund är annorlunda men samtidigt samma. Döden är alltid svår att greppa.
 
Ska vi titta på bilder ifrån mitt huvudlösa liv, höll jag på att skriva.  Enligt bilderna så är huvudet kvar men mitt liv är hundlöst även enligt bilderna.
 
Btw. De senaste dagarna så har jag blivit skrämd två gånger av springande katter. Häromdagen kom en kelig katt springande rakt emot mig,  jag trodde först att det var en galen hund. Idag kom en annan katt utspringande ifrån några buskar och sprang ut framför mig.  Sånt händer aldrig med hund. 
 
Efter Klaras avlivning så följde jag med Ida till stallet, där hittade jag hästar och katter. Sedan släppte hon av min hos morfar.  Han ville åka till rusta men där fanns inget att tröstshoppa men jag fick en biltema fika. Väl hemma så tog katterna hand om mig. 
 
Samma kväll så började jag och morfar gå kvällspromenader utan hund.  Det var konstigt men ändå trevligt.  Jag höll på att gömma, det första jag gjorde när jag kom hem var att färga halva håret rosa.
 
 
I sorgen så blev jag väl omhändertagen. Jag drack kaffe på morfar balkong,  jag åt pizza på Jennys balkong,  jag spelade kort på morfars balkong,  jag åt grillat på Jenny balkong,  jag var barnvakt på Jennys balkong medans barnet var inne med en kompis,  jag satt i gräset medan jag vaktade barn  och där plockade jag en blomma till mig själv. 
 
Så mysigt men samtidigt väldigt synd om mig. 
 
 
Jag och morfar köpte blommor till hans balkong och på vägen hem så stannade vi på kyrkogården. 
 
Islatte med bubblor på espresso house och tipspromenad på ålleberg.
 
 
Jag gick min livs första promenad (typ) ensam utan morfar eller hund.  Jag har gått promenader ensam men inte i hemmiljö.  Jag satt på en bänk och tittade på maskrosor och sökte sedan upp en gunga.
 
Jag och morfar fikade en dag och en annan dag så drack jag McDonalds kaffe på Jennys balkong.  Jag är lite besviken över att "pant" muggen på McDonalds hade plastlock och inget "bra att ha lock" för att använda hemma. 
 
 
Kusinen nådde bowlingframgång och ville inte ge mig pokalen.
 
Jag blev bästis med en kviga.  Den som kände sig utvald lät sig nästan klappas. Jag känner igen henne pågrund av en prick på kinden så på promenaderna så väntar jag på att hon ska vända ena kinden till.  Min glada var ute och flög. 
 
Jag och mitt sminkade ansikte åkte bil med morfar. Jag smakade på yoghurt med flädersmak, den var god och förtjänar en längre utläggning men jag orkar inte. 
 
 
Jag och morfar förtidsröstade i euvalet typ dagen efter det att man fick rösta. Det firades vi med fika på mössebergbagaren.  Jag är lite besviken över att de slutat sälja gelato men deras prinsessbakelser är goda och deras nya fikarum var mysigt. 
 
 Nu har jag provat alla boosters på espresso house.  Jag gillade persika mest men lemon var en god tvåa. 
 
På promenaden så hittade vi väldigt många pinnar. 
 
 
Sedan gick vi ännu mer kopromenader, morsdag på kyrkogården,  katt på hatthyllan som numera heter katthyllan, fika  och en gurkspindel.
 
Sedan åkte jag buss.  Jag bor mitt i mellan två busshållplatser så nu när jag inte har hund så testade jag den andra.  Fördelen med den är att det finns en busskur att sitta i men nackdelen är att den är väl dold så jag är rädd för att bussen ska åka förbi 
 
Mammas 60 års dag kom,  vilket kändes konstigt men okej.  Firade den med syskonbarnen. 
 
 
 
Sedan blev det juni och morfar drog till Danmark 
 
Jag drack bubbel med Jenny, vattnade blommor,  gick på fågelskådning och umgicks med en kanin på Jennys balkong. 
 
Nu hoppas jag att juni blir en bra månad efter en jobbig vår. 

Kommentera här: