Semlor, snö och förkylning

Vi kan väl ännu en gång titta igenom mina mobilbilder sedan senast?
 
Vi börjar med 10 februari och jag var barnvakt.  Efter en stund så gick vi upp till morfar och barnen hittade paraply att leka med men det tyckte jag inte var en lämplig leksak. Jag vet inte hur pedagogik jag är som berättar att de inte får leka med det,  men först vill jag ta en bild innan de slutar. 
 
I morfars hall så finns en stol. Morfar brukar sitta på den när han tar på skor medans jag använder den för att lägga koppel och mössa på.  Barnvaktandet avslutade med en promenad, sedan blev det söndag och jag spelade kort med morfar. För att öka mina chanser till att vinna så hade jag barnen som hjälp.
 
 
Det blev ännu mer vinter och mitt fönster var täckt med is.  Sedan blev det fettisdagen och alla hjärtans dag.  A gillar egentligen inte semlor även om han inte vågat säga det rakt ut.   På fettisdagen så åt han årets första (och enda?) semla som inte ens var en riktigt semla.  Han  valde en wienersemla.
 
När jag kom hem så var min syster och hennes flock i fullt igång med att bygga snögubbar och snölyckta.
 
Jag utnyttja fettisdagen väl och lyckades få i mig fyra semlor. Sista semlan var en blandsemla ifrån lidl. De hade alltså blandat mandelmassa och grädden och lagt på bullen. Tanken var god men den ideen funkade inte riktigt i praktiken. Det började gott men blev ganska snart trist.
 
 
Morfar blev hundvakt och jag blev förskyld.  Med tanke på att jag var sjuk mindre än en månad tidigare så var jag inte glad. 
 
Btw.  Förra året köpte jag nya filtar på ikea. Jag vet egentligen inte hur nöjd jag var över det köpet men de bästa med de filtarna är att de har stora hål så man kan sova under en filt utan att få klaustrofobi.  
 
Jag tror de filtarna passar bättre än man inte har djur. Sedan ville vad även dokumentera att det skett massaker på träd.  Jag har även upptäckt att 90 % av alla träd som finns där jag bor är björkar. 
 
 
Eftersom jag var sjuk så blev min alla hjärtans dag dejt på fredag eller lördag kvällen inställd men jag mådde såpass bra så att A vågade komma till morfar på söndagen och spela yatzy. 
 
Det är inte lätt att lära någon (morfar) att spela yatzy. Balansen mellan att råda och inte ta över är svårt och jag lyckades inte.  Morfar vann iallafall med min hjärna och hans tur. 
 
Hur många mann behövs för att tvätta? Tydligen tre.  Morfar fick hjälp av mig och Thea. På måndagen återgick jag till verkligheten och blev utsatt för att smaka på snackcitron. Inte lika hemskt som vanlig citron men fortfarande märkligt. 
 
Sedan har jag målat och lagat köttfärssås. 
 
 
 
Jag avslutar här för idag även om vi inte är ikapp än.  Nästa gång vi hörs så ska vi prata om 22 februari.  På återseende. 
 

Kommentera här: